Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: Plasma trashed after upgrade to 4.0.84 packages

  1. #1

    Default Plasma trashed after upgrade to 4.0.84 packages

    since upgrading to the "4.0.84" packages & rebooting, plasma has been been crashing upon login leaving me without a desktop & only a cursor. (i'm using icewm now).

    i tried deleting ~/.kde4/share/config/plasmarc & plasma-appletsrc but that didn't make a difference.

    i can't get a useful traceback either cuz i apparently don't have the required debug package installed. is there actually a debug package for plasma? i can't seem to find it.

    is anyone else experiencing this problem?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Friesland
    Posts
    207

    Default Re: Plasma trashed after upgrade to 4.0.84 packages

    well for me 4.0.84 has been a lot more stable then 4.0.83.[1-3] so far. I do like the new wallpaper too.

    plasma doesn't crash anymore when downloading new widgets although some "old" widgets that worked before now only show a little "tube" on the desktop (like logon/logoff). and newly added widgets do not get added to the widget-list for some reason.

    the tray icons have even further degraded in a barely legible mess.

    did you try removing ~/.kde and ~/.kde4? I had issues with an upgrade in the past where starting fresh resolved those.

    stefan
    "The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they make a vacuum cleaner"
    OS: Fedora9, RHEL5, CENTOS5, Arch, OpenSuSe11
    Hardware: Dell Precision M65

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NSW, Australia
    Posts
    55

    Default Re: Plasma trashed after upgrade to 4.0.84 packages

    Yes, exactly the same prob. Was running OK on 4.0.83, and I was half liking it.

    Have since done a complete KDE4 delete and reinstall but still no luck.

    Spare us, first the BSOD, now the GSOD!

    Oh well, back to the drawing board.

    Can somebody point me to the minimum hardware reqd for KDE4 please? Will in run in vesa mode?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Plasma trashed after upgrade to 4.0.84 packages

    I'm back to 4.0.4
    Just tried factory repos for 11 and my plasma crashed too
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    32

    Default Re: Plasma trashed after upgrade to 4.0.84 packages

    Im not particularly surprised that some things aren't working this week. As its the week after the beta release anything they didn't want to commit would have been done now. Give it a bit to stabilize again is it isn't working for you and try again.

  6. #6

    Default Re: Plasma trashed after upgrade to 4.0.84 packages

    Updated last night and got the same thing. Just did an update about half hour ago and now plasma starts up fine and everything seems stable. KDE 4.1 with suse theming is nice. no loss of functionality. One complaint though....FIX THE TASKBAR theme style.....it's ugly.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cleveland USA
    Posts
    138

    Default Re: Plasma trashed after upgrade to 4.0.84 packages

    Same here - I updated yesterday, but thankfully didn't restart X till really late at night. When I did, plasma threw up all over the place, so I just went to sleep. Updated this morning and everything is back to normal.

  8. #8

    Default Re: Plasma trashed after upgrade to 4.0.84 packages

    Yeah I got that same problem here as well. I think I upgraded when not all of the packages have been updated to 4.0.84, which obviously trashed plasma. I was afraid I had to reinstall everything. But thank god Alt-F2 still worked. I was able to get Yast up and running the next morning and install all of the 4.0.84 packages. After I removed my .kde4 folder for good measure, everything started up fine and I am digging it. Knotify doesn't crash either!

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NSW, Australia
    Posts
    55

    Default Re: Plasma trashed after upgrade to 4.0.84 packages

    Everything cool again here too. Now where was I...

  10. #10

    Default Re: Plasma trashed after upgrade to 4.0.84 packages

    yeah, update here. after updating kde this morning, things are in working order again.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •