Wifi on stationary pc

After this problems with sound:

I got sound after Enabled Lan in bios, but now I got no more wifi.

In Yast I make working Ethernet, but wifi no. I instaled iw package in Yast.

I saw you guys do this:

linux-yh8p:/home/bojan # ifconfig
enp2s0    Link encap:Ethernet  HWaddr E0:CB:4E:46:26:A2  
          inet addr:192.168.1.66  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::e2cb:4eff:fe46:26a2/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1908 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1724 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:1
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:902350 (881.2 Kb)  TX bytes:504548 (492.7 Kb)


lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)


wlp6s1    Link encap:Ethernet  HWaddr 30:B5:C2:BF:41:FC  
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)



You configured the wired network card, where you need to configure the wireless one.

Yes I set it up it later because I have aces to network and installed iw package. In Yast I can’t set up wireless, it wont work.

If I have Enabled “Pcie Gbe Lan” in bios I have sound but no wifi.
If I Disable “Pcie Gbe Lan” in bios I have wifi but no sound.
This is wifi card

According to that thread, your WLAN card is:


05:01.0 Network controller: Qualcomm Atheros AR9227 Wireless Network Adapter (rev 01)

An Atheros AR9227. I’m surprised that doesn’t ‘just work’. According to https://en.opensuse.org/HCL:Network_(Wireless) the AR922x just works out of the box.

I could not see your wired in the lspci from the thread you quoted.

I’ll let our wireless experts chime in here, as I am not one.