Weer starten oude computerijf met p[en Suse 13.2

Ik heb een wat oudere suse jarenlandg in gebruik en wil de gegevens overzetten naar een niuwere 64bit computer met nu met Suse Leap. Maar ik moet eerst de oude computer weer starten om bij bestanden te komen.

Nnadat de ‘oude’ vastgelopen was. Ik heb met de OpenSuse repair DVD deze computer weer geprobeerd om te startten. Daar loop ik vast. De repair DVD gaat tot en met een inlogmogelijkheid. Maar het resultaat is een onbekende user en password, ook su werkt niet.Ik kan niet inloggen met mijn oudere maar recent gebruikte gegevens.

Root geeft wel responce en met mijn beperkte ervaring van de terminal kon ik toch nog vinden dat fdisk en fsck wel de volgens mij normale resultaten geven.

Met ls kon ik komen tot tty1:Rescue:~/. local/share/system . En verder geraak ik niet met mijn beperkte kennis van het gebruik van een terminal. Wat moet ik doen om de oude computer weer werkende te krijgen?

Het handigst is opstarten van een Live USB stick. Vandaar de partitie aankoppelen waar de inhoud van je /home op staat, die inhoud, je homedir, kopiëren naar een externe schijf. Kan zelfs wel met de installatie media van Leap 15.

Maar, het handigst is via een Live USB, omdat je dan een desktop omgeving ter beschikking hebt.

Ga ik proberen, maar ik heb deze computer jaren geleden ingericht en met plezier gebruikt maar weet nhiet meet hoe ik dat gedaan heb, hoe moet ik zoeken. Het kan zelfs zijn dat ik inmiddels wat stoms heb gedaan.