Probleem met GRUB2 op HD0 na installatie Xubuntu 64 bit op HD1

Hoi. Ik heb op mijn computer diverse Linux varianten staan die allemaal opgestart kunnen worden via OpenSuSE 13.1. Ik weet het, oude versie ;), maar goed genoeg om de rest van het systeem aan de praat te krijgen. Werkte altijd prima. Na de laatste installatie van Xubuntu 64-bit (Grub op dezelfde partitie) krijg ik Yast niet meer aan de praat om de boot-list bij te werken. Systeem start normaal op, boot-list (met Suse logo) verschijnt, start Suse op, grafische interface verschijnt, maar vervolg komt er niet, behalve dan dat ik moet inloggen, terwijl dat voorheen altijd automatisch ging. Kan dit te maken hebben met de installatie van het nieuwe systeem? Met sudo systemctl isolate graphical.target (gelezen op internet) gaat de grafische interface weer van start, maar verder gebeurt er niets. Wat kan ik doen om Yast weer in beeld te krijgen. Ik heb nog een CD live versie van OpenSuse 12.1. Kan ik die desnoods over de bestaande Suse-partitie opnieuw installeren en zo ja, welk risico loop ik dan? Waar moet ik het koppelpunt zetten en heeft opnieuw installeren gevolgen voor het MBR? Op HD0 staat ook nog een (oudere) Windows versie.

Als je niets aan die 13.1 hebt veranderd (en dat denkik niet want er zijn geen updates meer voor), dan moet je de probleemoorzaak volgens mij niet in openSUSE, maar in die installatie zoeken waar je wel iets aan hebt veranderd.

Klopt. Probleem kan niet aan Suse liggen. Inmiddels het volgende ontdekt: Suse (dev/sda) opstarten en na inloggen uitvoeren: sudo /sbin/yast. Hierdoor start Yast op. Kies daarna in de activiteiten-list voor **System **> Bootloader > Uivoeren > OK. Bootloader gaat aan de slag en na herstart verschijnt ook Xubuntu-20-AMD64 (/dev/sdb) in de boot-list in beeld. Tot zover opgelost. Alleen jammer dat ik na het starten van Suse de grafische interface met bureaublad enz. niet meer krijg. Systeem blijft in “command-mode”. Wie weet hoe dat te herstellen mag het zeggen.

This post is very simple to read and appreciate without leaving any details out. Great work! [FONT=&quot]ole777 casino](https://www.chokdeebacarrat.com/ole777/)[/FONT]

This was helpful for me as a blogger because honestly I hadn’t considered the return value in commenting on other blogs.
royalmj.com

This was helpful for me as a blogger because honestly I hadn’t considered the return value in commenting on other blogs.
betdog289.com