witajcie
mam okazję kupić tanio legalny photoshop, mam bzika na punkcie legalności, więc chciałbym skorzystać. Mam do wyboru CS4 lub CS6
czy jest szansa, że odpalę któregoś na najnowszym OpenSuse Leap 15.3 pod wine?
witajcie
mam okazję kupić tanio legalny photoshop, mam bzika na punkcie legalności, więc chciałbym skorzystać. Mam do wyboru CS4 lub CS6
czy jest szansa, że odpalę któregoś na najnowszym OpenSuse Leap 15.3 pod wine?
Nie odpalisz Photoshopa na żadnym Linuksie, możesz zainstalować jakiś extreme mod windowsa na VirtualBox i tam uruchomisz.
W sumie ciekawe pytanie, bo zawsze jak patrzę na winehq to zastanawiam się, na ile raportują tam ludzie, którzy chcą odpalić aplikację w nienatywnym środowisku, żeby mieć satysfakcję z samego jej odpalenia, a na ile ludzie, którzy danego softu rzeczywiście chcą używać.
CS6:
https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=25607
CS4:
https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=14318
Jeżeli chcesz się pobawić i koszt jest groszowy, to czemu nie, ale jak to ma być pełnoprawnie działająca wartościowa apka, to, jak mówi jednoznacznie szwagier, bym zrezygnował.
P.S. @szwagier w dzisiejszych czasach są znacznie prostsze - z punktu widzenia instalacji i psucia - rozwiązania niż vbox.
I hope google translate makes a decent translation to Polish.
Out of curiosity, what are you planning on using photoshop for? Certainly GIMP would make a viable substitute, and you dont have to worry about incurring fees to us it.
Mam nadzieję, że google translate zrobi przyzwoite tłumaczenie na polski.
Z ciekawości, do czego planujesz używać Photoshopa? Z pewnością GIMP byłby realnym substytutem i nie musisz się martwić o ponoszenie dla nas opłat.
I know GIMP, I like it, I’m a webmaster and sometimes I get projects from my colleague graphic designer in PSD. It’s quite impossible to edit this files in GIMP.
I don;t like Windows and Mac…
Co prawda już trochę czasu upłyneło, ale niech tam może to się komuś przyda. Ciekawym ( choć moim skromnym zdaniem nie tak dobrym jak Gimp ) rozwiązaniem jest przeglądarkowa aplikacja do grafiki rastrowej i wektorowej www.photopea.com
Obsługuje ona zarówno pliki PSD jak i XCF oraz wiele innych. Jednak z tego co pamiętam to ma problem u funkcją ‘undo’.