Onlyoffice/Collabora onder nextcloud

Hoi,
Kan iemand me een link geven hoe onlyoffice/Collabora op de nextcloud server te installeren?
(de app is me duidelijk maar het volgende deel moet worden geïnstalleerd op de server?)
grtz
Karel

Voor Collabora Online Development Edition zeker. In dit artikel staat hoe je verder moet met een al draaiende Nextcloud. Collabora draait daarbij als docker container.
Even een vraag: heb je je NC op een domein draaien of alleen op ip adres?

EDIT: En nu met de link: https://cloud.knurpht.nl/s/jTSz5dJ3zXrSADY

Op ip adres

(ik mis het linkje in je bericht ;))

OK, al gefixt. Kijk eerst maar even door, dan heb je een idee waar het om gaat misschien. Een deel van de instructies ( docker, code binnenhalen etc ) zal voor jou hetzelfde zijn. Maar bijv. het runnen van de container zal aangepast moeten worden. En we zullen moeten kijken hoe jouw vhost aangepast moet worden. Geef maar aan wat je snapt en niet snapt, dan gaan we er stap voor stap doorheen.

Je kunt ook overwegen een goedkope domeinnaam te kopen ( vanaf een paar € / jaar ) en die ( en subdomeinen ) naar je huis-IP laten verwijzen :).

thnx!

ik ga lezen / studeren

en serieus afwegen of een domein wellicht interessant is.

Voor dit soort dingen is een domein echt reuze handig. Je kunt dan nl. met letsencrypt eigen certificaten maken, zodat je https kunt gebruiken. Dat heb ik voor cloud.knurpht.nl, media.knurpht.nl ( het domein is knurpht.nl, die andere zijn subdomeinen ). En op je router poorten 80 en 443 doorverwijzen naar het lokale IP adres van je server.