Jakie urządzenie wielofunkcyjne atramentowe?

Po wielu latach przyszedł czas na zmianę drukarki atramentowej.
Aktualnie mam drukarkę Borther MFC-J6510DW, z której jestem zadowolony.
Szukam urządzenia wielofunkcyjnego A3 z dupleksem i skanerem A3 (najlepiej też z duplexem).
Znalazłem drukarkę Brother MFC-J6959DW, która oferuje również wydruk na papierze z rolki.
Czy są na rynku jeszcze jakieś podobne urządzenia, na których można drukować na papierze z rolki?
Czy oprócz drogich tuszy Brother MFC-J6959DW ma jakieś wady? Choć patrząc na wydajność tuszy, to jeszcze dużej tragedii nie ma.
Mieliście do czynienia z tym urządzeniem?

Jeśli naprawdę chcesz drukować z rolki, to weź proszę pod uwagę, że zbankrutujesz na tych kartridżach. Nie sugeruj się podaną zdolnością, dotyczy ona zaledwie kilku procent nadruku całości. No chyba że chcesz drukować sam tekst, ale do tego raczej nie potrzebujesz rolki. Sam korzystam już od dziewięciu lat z czterobarwnego Epsona - aktualnie pod Fedorą - obsługiwanego przez sterownik Foomatic - nierozwijana już gałąź tego sterownika dla mojej drukarki. Najbardziej podoba mi się w niej stałe zasilanie w tusz, to jest po prostu bomba !

Nie będę drukował grafiki tylko w większości rysunki wektorowe, które dużo tuszu nie potrzebują. Zawsze będę mógł kupić zamienniki, które może nie są tak tanie jak do MFC-J6959DW ale zawsze zdecydowanie tańsze od oryginałów. W sumie nie drukuję aż tak dużo bym potrzebował stałe zasilanie w tusz, na starym Brotherze wydrukowałem trochę ponad 12000 stron.

Niewątpliwą zaletą drukarek Brother ,jest to że są dostępne dla nich, firmowe sterowniki dla Linuksa. I to zarówno dla drukarki jak i skanera. Bo w przypadku Epsona to babka z fusów wróżyła. Widzę że wiesz czego chcesz i czego oczekiwać. Powodzenia !