Enkele vraagjes ivm root en na installatie.

Ik heb tijdens het ins talleren het vinkje laten staan om het zelfde wachtwoord te gebruiken voor de administrator. Nu is de eerste vraag hoe ik moet inloggen als root als dit misschien ooit van toepassing zal zijn.
Volgende tip heb ik al teruggevinden maar ik weet niet of deze al dan niet nodig is na een nieuwe installatie: https://en.opensuse.org/Portal:Leap en zie **How to update Leap?
Is er ook ergens een pagina of een gids terug te vinden met tips die je beter doet na de installatie?
**

Voor wat betreft het wachtwoord. Dat vinkje is volgens mij een verkeerde verstekwaarde. Het wachtwoord van root moet je anders maken dan het wachtwoord van welke andere gebruiker dan ook.

Zie ook: https://forums.opensuse.org/showthread.php/486795-Korte-uitleg-Inleiding het tweede setje documenten daar; Het grote gevaar root.

En misschien is er nog andere nuttige informatie daar.

Het verhaal “How to update Leap” is wel correct denk ik. Er is geen verschil tussen de eerste keer na installatie en de volgende keren (behalve dat de eerste keer misschien meer pakketten bijjwerkt).

In plaats van zypper patch kun je ook YaST > Software > Online Update gebruiken als je liever met een GUI werkt.

Ik doe dat eens in de week (onderhoudstijd).

Wat te doen direct na installatie (behalve bijwerken). Dat hangt er helemaal van af waarvoor je het systeem gaat gebruiken.

Veel mensen voegen Packman toe aan hun repository list en wisselen naar de pakketten daar on hun multi-media goed te laten werken.

Verder heb je bij installatie een “gewone” gebruiker toegevoegd, maar misschien heb je er meer nodig. Die maak je dan dus aan (YaST > Security and Users > Users and Groups).

Extra software nodig? Dat kun je doen bij de installatie, maar ook op ieder gewenst moment later.

Als je iets speciaals zoekt of wilt, dan kun je hier natuurlijk vragen,

This post is very simple to read and appreciate without leaving any details out. Great work! [FONT=&quot]ole777 app](https://www.chokdeebacarrat.com/ole777/)[/FONT]

I’m hoping you would share your thoughts on how important it is to reply to comments on your blog.
poker-dewa88.net

I’m hoping you would share your thoughts on how important it is to reply to comments on your blog.
hunter-game.org