tak wiem ten temat może wydawać się z cyklu ‘tylko dla idiotów’. nie wiem czemu ale wzięło mnie coś i doinstalowałem do systemu plazmę. jednak zauważyłem że z poziomu dolphin nie jestem w stanie ustawić nowej tapety pulpitu. próbuje i nic. ale już przy pomocy odkrywcy jest to jak najbardziej możliwe jednak wówczas jestem skazany na preferowane obrazy. co mnie również boli to to że nie działa mój skrypt do automatycznej zmiany tapet ale akurat to nie jest dla mnie zaskoczeniem. przypominam sobie że w poprzednich wersjach plazmy był dostępny -bodajże widżet - służący do automatycznej zmiany tapety. podobnie jak mój skrypt ten widżet (?) pobierał zdjęcia z binga. jednak w wersji pulpitu z leap 15.4 nie rzucił mi się w oczy.
pozdrawiam
Może to zabrzmi dziwnie, ale od kiedy poznałem Beryl, Compiz, XGL… - ale ja stary jestem - to wszystkich aplikacji używam w ful skrinie, nie używam ikon na pulpicie, w ogóle nie wiem, co to jest pulpit i jakieś łidżety…
Poka, panie, tego skrypta.
Do niedawna też nie pamiętałem o ikonach na pulpicie, aż tu…
Ten mój skrypt to zlepek porad na ten temat zaczerpnięty z internetu. Generalnie w Gnome i Mate działa. Ale już w Cinnamon i Plasmie w Lepa 15.4 już nie.
https://software.opensuse.org//download.html?project=home%3Aprzem%3Aapp&package=tapetybing
Nie chcę go tu wklejać, bo trochę tego jest.
ps. piszesz że używasz aplikacji w fullscreenie, czyli podobnie jak w Win8, nie lubiłem tego.
Dobra mam to, tapetę można zmienić z poziomu menu kontekstowego - wcześniej nie zauważyłem bo odnośnik jest na samej górze menu, dość nietypowo.