Zelf geinstalleerde programma's

Ik weet niet of ik hier in het juiste (sub)forum ben maar ik heb een vraagje in verband met zelf geinstalleerde programma’s (niet via yast).
Hoe krijg ik die in het algemene overzicht van programma’s zodat ik ze in de linker favorieten balk kan vastpinnen. Ik installeer deze programma’s normaal in /usr/local.

Als programma’s van derden geen menu-entries maken, zijn de pakketten niet goed gemaakt. Het is me ook totaal niet duidelijk over wat voor programma’s het gaat, en hoe je die in /usr/local zet. Als je KDE draait, kun je kmenuedit opstarten, en ze daarmee handmatig in het menu hangen. Daarna kun je ze ook aan de favorieten toevoegen.

Het gaat hier over JDeveloper, IntelliJ, eclipse, mysql workbench, i-report die ik gewoon download and dan via een terminal window installeer. Netbeans heb ik ook zo geinstalleerd in usr/local maar die is bijvoorbeeld wel terug te vinden in de applications overview onder de noemer ‘ontwikkeling’. Misschien moeten ze in een andere dir geinstalleerd worden.

Ik installeer op hooguit Google Earth na, eigenlijk niets van buiten de repos, er vanuit gaand dat er vast wel meer mensen zijn die doen wat ik doe, en dat het best zou kunnen dat er pakketten beschikbaar zijn. Kijk bijvoorbeeld:

en ga zo maar door. Je weet dan dat de installatie pakketten zijn bijgewerkt voor de openSUSE versie die je draait.

Probleem is opgelost. Ik heb onder /usr/share/applications een copy genomen van de netbeans.desktop file en heb die dan aangepast voor elk van de andere applicaties en telkens opnieuw onder /usr/share/applications gezet. Nu verschijnen ook deze applicaties in de application overview binnen de juiste category en kan ik ze dus ook aan mijn favorieten toevoegen. :wink: