Virtualbox

i installed virtualbox 1.6.2_31466_openSUSE103-1-i586 from SUN
because I need usb support for my printer. when I start the SUN
XVM Virtual Box manager I get the following error:

Could not load the Host USB Proxy Service (VERR_FILE_NOT_FOUND).
The service might be not installed on the host computer.

Result Code:
0x00004005
Component:
Host
Interface:
IHost {81729c26-1aec-46f5-b7c0-cc7364738fdb}
Callee:
IMachine {f95c0793-7737-49a1-85d9-6da81097173b}

I looked in YaST for a Host USB Proxy service, could not find it.

Does anyone know what I’m missing

I successfully install a windows XP system and am able to
download updates to Windows. The Virtual machine seems to run
fine but it does not find my usb printer.

I added rw and user to the fstab usb entry, as per the manual
saying user needs rw to fstab entry. I also am a member of the
group virtualbox and
crw-rw---- 1 root vboxusers 10, 59 2008-08-05 14:59 /dev/vboxdrv
appears correct.

Any Idea what I missed??

Thanks

Russ
Linux register user 441463

russbucket wrote:

> i installed virtualbox 1.6.2_31466_openSUSE103-1-i586 from SUN
> because I need usb support for my printer. when I start the SUN
> XVM Virtual Box manager I get the following error:
>
> Could not load the Host USB Proxy Service (VERR_FILE_NOT_FOUND).
> The service might be not installed on the host computer.
>
>
> Result Code:
> 0x00004005
> Component:
> Host
> Interface:
> IHost {81729c26-1aec-46f5-b7c0-cc7364738fdb}
> Callee:
> IMachine {f95c0793-7737-49a1-85d9-6da81097173b}
>
> I looked in YaST for a Host USB Proxy service, could not find it.
>
> Does anyone know what I’m missing
>
> I successfully install a windows XP system and am able to
> download updates to Windows. The Virtual machine seems to run
> fine but it does not find my usb printer.
>
> I added rw and user to the fstab usb entry, as per the manual
> saying user needs rw to fstab entry. I also am a member of the
> group virtualbox and
> crw-rw---- 1 root vboxusers 10, 59 2008-08-05 14:59 /dev/vboxdrv
> appears correct.
>
> Any Idea what I missed??
>
> Thanks
Soory i forgot I’m using openSUSE 11.0 lastest updates. I installed the SUN
rpm based on comments in news group that so people successfully used it on
11.0

Russ
Linux register user 441463

Is this the line you added to fstab?

/sys/bus/usb/drivers /proc/bus/usb usbfs devgid=XXX,devmode=664 0 0

Where XXX is the vboxusers group id# from “Users and Group Administration” in YaST.

acron1 wrote:

>
> Is this the line you added to fstab?
>
> /sys/bus/usb/drivers /proc/bus/usb usbfs devgid=XXX,devmode=664 0 0
>
> Where XXX is the vboxusers group id# from “Users and Group
> Administration” in YaST.
>
>
Not when I sent the email. But I found the WIKI page that said to do that
about 1/2 hour ago and did it but it still did not work. Another page
mentioned doing a mount -a which I did (mount -a -t usbfs) and things
started working. I assume I should put the mount command
in /etc/boot.local.

I installed my usb printer and also the new free version of AVG Free (8.0).

The main test is installing TurboTax. That is the only product under Windows
I still use. Now I can deinstall Windows from my other system.

Thanks for your response!!!

Russ
Linux register user 441463