Unusable KDE 4.9 after upgrade

Hallo,
My setup is the following:
Host: Windows XP 64bit, on a dual Xeon E5130 CPU with 8GB RAM and NVidia Quadro FX3500 card
Guest: openSUSE 12.2, 32 bit
Hyper-visor: VMWare Player 5.x
Guest Conf: 2vCPUs, 3GB RAM
Problem: Extremely slow KDE.

I run my openSUSE 12.1 from day 1 of it’s release with reasonable speeds under VMWare Player 4 & 5.
The previous Friday, I decided to upgrade the 12.1 to 12.2 via zypper.
Everything was fine, except of the speed.
First I thought that the problem was 4.8, so I upgraded to 4.9, the same version of KDE as I had in 12.1.
Nothing. When I change windows, I can see how are painted in the screen! It needs over 2 seconds to render the* title bar* on a full screen application!
So, I need your help to find what option causes my PC to be that slow. Downgrading from 12.2 to (eg) 12.1 is not possible.

Are you sure you upgraded your system correctly? Have you tried

sudo zypper dup

?

On 2013-02-12 13:56, me3064 wrote:

> Are you sure you upgraded your system correctly? Have you tried
> Code:
> --------------------
> sudo zypper dup
> --------------------

Use the documentation here:

Online upgrade
method

Offline upgrade
method

Chapter 16. Upgrading the System and System Changes


Cheers / Saludos,

Carlos E. R.
(from 12.1 x86_64 “Asparagus” at Telcontar)

If you are using openSUSE on a windows machine using a virtual machine then this thread may belong here
https://forums.opensuse.org/english/get-technical-help-here/virtualization/

> --------------------
> sudo zypper dup
> --------------------

In the past I have found this may have to be run multiple times.
For whatever reason it doesn’t always get everything on the first pass
which can result in odd behavior.

I believe that the thread must be moved to Virtualization.

> I believe that the thread must be moved to Virtualization.
>
Probably a good idea, I forgot he was working in a VM.