Textbox in krunner greyed out on OpenSuse 11.2 fresh install

I recently installed OpenSuse 11.2 on my desktop PC, and krunner (Alt + F2) has never worked from the start. When I hit Alt + F2, the launch app window pops up, but the textbox is greyed out and it is not responsive to any key presses. So, it is basically useless.

I thought maybe this was an issue with the version of KDE4 shipped with OpenSuse11.2 and so, updated to the latest version of KDE4 from KDE4 Factory Repo using 1 click install (from OpenSuse wiki). I even tried deleting .kde4 and .kde folders after doing this update and I still see the same behavior with krunner.

What am I missing?

Edit: Come to think of it, I think maybe Alt-F2 is not bringing up the krunner window. Instead, it looks more like the launch app window from KDE 3.5.*. I’ll try to post screenshot when I get back home.

Please post result of:

zypper lr -d

The oneclick factory is not what you want, so just lets check what you have.

zypper lr -d
# | Alias                               | Name                        | Enabled | Refresh | Priority | Type   | URI                                                                                  | Service
--+-------------------------------------+-----------------------------+---------+---------+----------+--------+--------------------------------------------------------------------------------------+--------
1 | KDE:KDE4:Factory:Desktop            | KDE:KDE4:Factory:Desktop    | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/KDE4:/Factory:/Desktop/openSUSE_11.2/ |
2 | Nvidia                              | Nvidia                      | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.nvidia.com/opensuse/11.2/                                            |
3 | ftp.skynet.be-suse                  | Packman Repository          | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://ftp.skynet.be/pub/packman/suse/11.2/                                          |
4 | http-download.opensuse.org-9932b45b | Updates for openSUSE 11.2-0 | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/11.2/                                            |
5 | repo-debug                          | openSUSE-11.2-Debug         | No      | Yes     |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/debug/distribution/11.2/repo/oss/                       |
6 | repo-non-oss                        | openSUSE-11.2-Non-Oss       | Yes     | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/11.2/repo/non-oss/                         |
7 | repo-oss                            | openSUSE-11.2-Oss           | Yes     | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/11.2/repo/oss/                             |
8 | repo-source                         | openSUSE-11.2-Source        | No      | Yes     |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/source/distribution/11.2/repo/oss/       

PS: I installed the one-click from http://en.opensuse.org/KDE/KDE4#Factory_KDE_Project_.28KDE_4.3.29

Please delete repo 1

add this in place:

kde4 stable desktop
Index of /repositories/KDE:/KDE4:/STABLE:/Desktop/openSUSE_11.2

Then do this:
http://thumbnails23.imagebam.com/5898/2b9b1858976430.gif](http://www.imagebam.com/image/2b9b1858976430)

After that, you will need to do the same switch on Packman to get back some apps like k3b to Packman versions

That fixed the krunner issue and I really love the latest “stable” KDE4. I really didn’t like the Beta in the factory repo. Thank you.

Happy I was of some use/help;)