Suspend Only Works Half The Time

Sometimes when I come out of suspend I get a black and white flashing screen and can not do anything but shut down.

First things first, lspci.


00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS880 Host Bridge
        Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
        Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 0
        Capabilities: <access denied>


00:01.0 PCI bridge: Toshiba America Info Systems Device 9602 (prog-if 00 [Normal decode])
        Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64
        Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=0
        I/O behind bridge: 0000b000-0000bfff
        Memory behind bridge: f4100000-f42fffff
        Prefetchable memory behind bridge: 00000000e0000000-00000000efffffff
        Capabilities: <access denied>


00:04.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780/RS880 PCI to PCI bridge (PCIE port 0) (prog-if 00 [Normal decode])
        Flags: bus master, fast devsel, latency 0
        Bus: primary=00, secondary=02, subordinate=07, sec-latency=0
        I/O behind bridge: 00007000-0000afff
        Memory behind bridge: f3100000-f40fffff
        Prefetchable memory behind bridge: 00000000f0000000-00000000f0ffffff
        Capabilities: <access denied>
        Kernel driver in use: pcieport


00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 2) (prog-if 00 [Normal decode])
        Flags: bus master, fast devsel, latency 0
        Bus: primary=00, secondary=08, subordinate=08, sec-latency=0
        I/O behind bridge: 00006000-00006fff
        Memory behind bridge: f3000000-f30fffff
        Capabilities: <access denied>
        Kernel driver in use: pcieport


00:11.0 SATA controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB7x0/SB8x0/SB9x0 SATA Controller [AHCI mode] (prog-if 01 [AHCI 1.0])
        Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
        Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64, IRQ 19
        I/O ports at c038 [size=8]
        I/O ports at c04c [size=4]
        I/O ports at c030 [size=8]
        I/O ports at c048 [size=4]
        I/O ports at c010 [size=16]
        Memory at f4307000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1]
        Capabilities: <access denied>
        Kernel driver in use: ahci


00:12.0 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller (prog-if 10 [OHCI])
        Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
        Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64, IRQ 18
        Memory at f4306000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4]
        Kernel driver in use: ohci_hcd


00:12.2 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller (prog-if 20 [EHCI])
        Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
        Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64, IRQ 17
        Memory at f4307600 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
        Capabilities: <access denied>
        Kernel driver in use: ehci_hcd


00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller (prog-if 10 [OHCI])
        Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
        Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64, IRQ 18
        Memory at f4305000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4]
        Kernel driver in use: ohci_hcd


00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller (prog-if 20 [EHCI])
        Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
        Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64, IRQ 17
        Memory at f4307500 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
        Capabilities: <access denied>
        Kernel driver in use: ehci_hcd


00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 SMBus Controller (rev 41)
        Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
        Flags: 66MHz, medium devsel
        Kernel driver in use: piix4_smbus


00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 Azalia (Intel HDA) (rev 40)
        Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
        Flags: bus master, slow devsel, latency 64, IRQ 16
        Memory at f4300000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16]
        Capabilities: <access denied>
        Kernel driver in use: snd_hda_intel


00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB7x0/SB8x0/SB9x0 LPC host controller (rev 40)
        Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
        Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 0


00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 PCI to PCI Bridge (rev 40) (prog-if 01 [Subtractive decode])
        Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64
        Bus: primary=00, secondary=09, subordinate=09, sec-latency=64


00:15.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB700/SB800/SB900 PCI to PCI bridge (PCIE port 0) (prog-if 00 [Normal decode])
        Flags: bus master, fast devsel, latency 0
        Bus: primary=00, secondary=0a, subordinate=0f, sec-latency=0
        I/O behind bridge: 00002000-00005fff
        Memory behind bridge: f2000000-f2ffffff
        Prefetchable memory behind bridge: 00000000f1000000-00000000f1ffffff
        Capabilities: <access denied>
        Kernel driver in use: pcieport


00:16.0 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller (prog-if 10 [OHCI])
        Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
        Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64, IRQ 18
        Memory at f4304000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4]
        Kernel driver in use: ohci_hcd


00:16.2 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller (prog-if 20 [EHCI])
        Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
        Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64, IRQ 17
        Memory at f4307400 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
        Capabilities: <access denied>
        Kernel driver in use: ehci_hcd


00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor HyperTransport Configuration
        Flags: fast devsel
        Capabilities: <access denied>


00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Address Map
        Flags: fast devsel


00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor DRAM Controller
        Flags: fast devsel


00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Miscellaneous Control
        Flags: fast devsel
        Capabilities: <access denied>
        Kernel driver in use: k10temp


00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Link Control
        Flags: fast devsel


01:05.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RS880M [Mobility Radeon HD 4200 Series] (prog-if 00 [VGA controller])
        Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
        Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 18
        Memory at e0000000 (32-bit, prefetchable) [size=256]
        I/O ports at b000 [size=256]
        Memory at f4200000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64]
        Memory at f4100000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1]
        Expansion ROM at <unassigned> [disabled]
        Capabilities: <access denied>
        Kernel driver in use: radeon


02:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Advanced-N 6200 (rev 35)
        Subsystem: Intel Corporation Centrino Advanced-N 6200 2x2 AGN
        Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 43
        Memory at f3100000 (64-bit, non-prefetchable) [size=8]
        Capabilities: <access denied>
        Kernel driver in use: iwlwifi


08:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR8152 v1.1 Fast Ethernet (rev c1)
        Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
        Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 44
        Memory at f3000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=256]
        I/O ports at 6000 [size=128]
        Capabilities: <access denied>
        Kernel driver in use: atl1c




I have tried to use the proprietary graphics before in other distros, but it makes my computer not boot. I am pretty happy with the graphics now. I noticed when I adjusted my swappiness to 10 it caused suspend to break completely. After switching it back to 60 (the default) it worked the same again. Any tips for a more stable standby?[/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size]

I had a similar problem, i have an amd laptop with two graphics cards (Amd dicrete and Amd integrated), this article was usefull for me HybridGraphics - Community Help Wiki .
I also had a thread in this forum.[/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size]

I’ll give that a whirl. Thanks!