SuSE 10.3 Tomcat 5.5.23 seems to be 5.5.20

Hi,
hope this is the right forum since TC is an internet app, or?
anyway, here’s my prob:
I installed Tomcat 5.5 with Yast, and after that I started it with ‘rctomcat55 start’ which worked fine; after I had verified that Tomcat responded at port 8080 I configured to start Tomcat automatically when booting up the box with Yast’s runlevel editor. Now when I reboot the box everything else gets started fine but Tomcat! I zapped through the logs and found there some strange things which normally shouldnt happen like this:

INFO: The Apache Tomcat Native library which allows optimal performance in production environments was not found on the java.library
.path: /usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun-1.5.0_update16/jre/lib/i386/server:/usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun-1.5.0_update16/jre/lib/i386:/usr/l
ib/jvm/java-1.5.0-sun-1.5.0_update16/jre/../lib/i386

so nothing which would explain why it wouldnt start…
ok, so I thought that an online update might cure some things, but nope - still same problem. Then while checking for the installed version I found that Yast now reports about an installed TC version of 5.5.23-113.7, but when I check for the version with a *.jsp which contains:

Server Software: <%= getServletContext().getServerInfo() %>

then I get:
Server Software: Apache Tomcat/5.5.20
same output I get if I produce an error output…

so finally these two questions:

  • why doesnt start TC automatically during bootup?
  • why does TC report a lower version as what Yast reports?