SAMBA 4.0 /network:/samba:/TESTING issue with registry / data store?

I decided to install the SAMBA v4.0 I found in /network:/samba:/TESTING on OBS, but I’ve hit a snag and I’m hoping some of the SAMBA folks on here can point out my silly mistake.

I’ve checked that SAMBA is still enabled at startup in yast.

I see two symptoms so far:

The first is that smbd exits straight away. Looking at the log file I see

[2012/12/15 11:57:18.476955,  0] registry/reg_init_basic.c:36(registry_init_common)
  Failed to initialize the registry: WERR_BADFILE
[2012/12/15 11:57:20,  0] smbd/server.c:1200(main)
  smbd version 4.0.0 started.
  Copyright Andrew Tridgell and the Samba Team 1992-2012
[2012/12/15 11:57:20.385751,  0] registry/reg_init_basic.c:36(registry_init_common)
  Failed to initialize the registry: WERR_BADFILE
[2012/12/15 11:57:42,  0] smbd/server.c:1200(main)
  smbd version 4.0.0 started.
  Copyright Andrew Tridgell and the Samba Team 1992-2012
[2012/12/15 11:57:42.768423,  0] registry/reg_init_basic.c:36(registry_init_common)
  Failed to initialize the registry: WERR_BADFILE

Then I tried to run smbpasswd, which gave the following response:

bypass:/var/log/samba # smbpasswd -L -a staffan
New SMB password:
Retype new SMB password:
Failed to open account policy database
Failed to open account policy database
Failed to open group mapping database: No such file or directory
Failed to initialise tdb mapping backend
failed to initialize group mapping
Failed to open group mapping database: No such file or directory
Failed to initialise tdb mapping backend
failed to initialize group mapping
Failed to open account policy database
Failed to open account policy database
Failed to open account policy database
Failed to set password for user staffan.
bypass:/var/log/samba #