Positie van openSuse t.o.v. Gnome

OpenSuse is altijd meer KDE dan Gnome gericht geweest, maar hoe zit het nu in de toekomst?
Mag ik er van uit gaan dat ik als Gnome gebruiker van een volwaardige Gnome - Gnome 3 ? - zal kunnen blijven genieten, of gaat alle aandacht en moeite naar KDE4 gaan waardoor ze daarbij Gnome wat links gaan laten liggen.

Dag Wamukota, van harte welkom,

openSUSE heeft nooit een keus gemaakt voor KDE or Gnome. Lang werd gedacht dat Gnome standaard zou zijn, omdat de Enterprise versies die als default desktop hebben. De ontwikkelaars van openSUSE zitten bij zowel Gnome als KDE, als ook bij LXDE, op de voorste rij. Wel zijn er in het verleden keuzes gemaakt om een bepaalde nieuwe versie nog niet met de distro mee te geven, maar via de repos beschikbaar te maken.
Je mag er vanuit gaan, dat Gnome volledig ondersteund blijft, sterker nog, dat je ook daar versies van krijgt waar door de de openSUSE ontwikkelaars nog eens extra aandacht aan besteed is.
Meetings uit het verleden zijn daar ook eenduidig in: één van de belangrijkste dingen voor openSUSE is vrijheid van keuze, ook in de desktop. Verwacht eerder meer ondersteunde desktops dan het afstoten ervan.

Txs voor de duidelijk uitleg.

Alain