OS11.3: Has anyone succeeded in getting banshee/rhythombox to play m4a, aac, or similar??

Hello,

Has anyone succeeded in coercing either banshee or rhythmbox to play “restricted” media?

On my 11.3 install, I have all the packages from the “one-click” install that takes 49 clicks to find on the new wiki structure … :slight_smile:

Playback works correctly in mplayer, gnome-mplayer, and smplayer. VLC works also, … yawn …

This is the third consecutive release (AT BEST) where this stuff is badly broken! By badly broken, I mean that installing all the needed software and codecs does not appear to be the only requirement. I was able to get it working in 11.1 and 11.2, but only via a hit and miss series of un-install the packages, reinstall one by one … making offerings of fatty sheep … reinstalling again … performing the second part of the ring cycle for the neighbours cat … remove the codecs again … install again … wow … it’s working … set the entire system to ro … sing for the cat again!

Does anyone have any insight as to why gstreamer is SOOOOOOO foobared in OpenSUSE?

Can anyone articulate a series of steps that will actually get the desired result?

BTW, getting this stuff working in FC13 is trivial. Add the fusion repo and install the codecs! I remember a better day in SuSE land when one added the packman repo and installed the codecs …

Additional information:

[root@orca]# rpm -q libavcodec52 libavdevice52 ffmpeg libdvdnav4 libdvdread4 libquicktime0 libxine1 libxine1-codecs libxvidcore4 smplayer vlc w32codec-all xine-ui xvidcore
libavcodec52-0.6-1.pm.8.10.i586
libavdevice52-0.6-1.pm.8.10.i586
ffmpeg-0.6-1.pm.8.10.i586
libdvdnav4-4.1.3-6.1.i586
libdvdread4-4.1.3-10.1.i586
libquicktime0-1.1.5-101.pm.101.2.i586
libxine1-1.1.19-1.pm.44.2.i586
libxine1-codecs-1.1.19-1.pm.44.2.i586
libxvidcore4-1.2.2-2.pm.5.1.i586
smplayer-0.6.9-1.pm.3.1.i586
vlc-1.1.2-1.pm.2.3.i586
w32codec-all-20100303-0.pm.1.1.i586
xine-ui-0.99.6-1.pm.3.2.i586
xvidcore-1.2.2-2.pm.5.1.i586

To the best of my knowledge, all the required packages are installed. When I attempt to play an m4a tune in rythymbox, I get the pkgkit/gsteamer pop-up telling me that I lack a mpeg4 aac decoder plugin.