Opensuse 12.1 Windows 2008 server

Ik heb Windows server 2008 draaien en op mijn laptop heb ik opensuse 12.1 draaien. Ik probeer al heel lang om mijn opensuse lid te maken van het domein maar dat leukt helaas nog steeds niet >:(. Ik ben veel opzoek geweest naar oorzaken en oplossingen maar helaas niets gevonden. Welke specialis, slimmerik kan mij helpen. Ik ben niet echt bekent met linux en weet nu niet meer waar te zoeken. Ook weet ik niet of ik nog zaken op de Windows server moet regelen / aanpassen.

Hoever ben ik gekomen. Na het aanmelden bij het domein via Yats wordt er gevraagd naar een Windows account. Nadat ik dit heb opgegeven blijft hij proberen om de laptop aan te melden bij de server (draadloze verbinding). Hier komt helaas geen einde aan en moet ik het zelf afbreken. Ik heb de domein naam in Yats opgegeven, en de vinkje aangezet bij SMB- informatie, persoonlijke map aanmaken, offline verrificatie en gebruikers toestaan hun mappen te delen. Please help met troubleshooten.

Dag, welkom hier.

Eerst even een misverstand uit de wereld helpen: het is Yast - Yet Another Setup Tool :).

Ik denk dat we eerst helder moeten krijgen, wat precies je bedoeling is, wat je wilt bereiken. Lid maken van het domein zegt me niet zoveel, da’s WIndows jargon. Ik heb een tijdje een Windows 2000 server moeten beheren, daarop moesten in ieder geval alle computers eerst aangemeld worden. Als je aan beide kanten de kennis niet in huis hebt, wordt zoiets er niet makkelijker op.
Een ander iets waar je rekening mee moet houden is of je eigen firewall je niet in de weg zit (ook al eens gezien).

Ik werk in de it en ben enigzins bekent met de Windows omgevingen. Linux is echter nieuw voor mij. Je kunt via Yast een pc toevoegen aan het netwerk / server / Windows domein (what’s in a name). Dit lukt echter niet. Ik kan via Dolphin en Samba wel browsen maar dit gaat heel erg langzaam. De firewall was ik ook al tegenaan gelopen en deze heb ik voorlopig uitgezet. Ik weet en kan een Windows pc wel bekent maken bij de server. Als de aanmelding bij de Windows server goed gaat moet ik op mijn OpenSuse machine ook aan (kunnen) loggen met domeinnaam\usernaam.

Gisteren nog even contact gehad met een collega. Die heeft op dit moment ook geen Windows in zijn omgeving, maar wist wel te vertellen, dat de PC en gebruiker(s) echt eerst op de Windows server moeten worden aangemeld.
Volgens mij is de stap die je nu ondernomen hebt in Yast bedoeld om openSUSE als server in het netwerk te hangen. Kan me dat ook haast niet anders voorstellen.
Wat je eens zou kunnen proberen, als je engels machtig bent, is posten in de internationale forums. Maak je daarbij geen zorgen over het niet foutloos zijn van je engels, dat is het van de meesten niet :D. Maar de kans dat je daar mensen vindt die wat jij wilt al voor elkaar hebben, acht ik iets groter, dan dat er in ons kleine groepje nederlanders iemand is die dit al voor elkaar heeft.