No scroll wheel function with Logitech 869 mouse

I’m not able to scroll with a Logitech 869 mouse. This is part of a Dell 2400 system in which I have opensuse installed. The 'Dell" mouse came with the system when new. This mouse is a two button mouse with a scroll wheel. All other buttons work and the middle wheel does work as a button, but not as a scroll wheel. When I scroll with it, there is no function. I’m new to opensuse and appreciate any advice.

On 2014-06-05 17:46 (GMT+0200) r327 composed:

> I’m not able to scroll with a Logitech 869 mouse. This is part of a Dell
> 2400 system in which I have opensuse installed. The 'Dell" mouse came
> with the system when new. This mouse is a two button mouse with a scroll
> wheel. All other buttons work and the middle wheel does work as a
> button, but not as a scroll wheel. When I scroll with it, there is no
> function. I’m new to opensuse and appreciate any advice.

Which version of openSUSE?

Have you tried moving the mouse to a different port?

Look in /var/log/Xorg.0.log for lines that include (EE), and post any you
find here.

Do Ctrl-Alt-F10 and note the last line (if there are any lines). Then unplug
the mouse, plug it back, and post the new message lines back here. Do Alt-F7
to return to your GUI desktop.

“The wise are known for their understanding, and pleasant
words are persuasive.” Proverbs 16:21 (New Living Translation)

Team OS/2 ** Reg. Linux User #211409 ** a11y rocks!

Felix Miata *** http://fm.no-ip.com/

I’d like to point out that mouse wheels do fail. I have several old mice laying about that have dead wheels. So verify that it is not a hardware problem.