Local OBS Instance not working

Hello,
I had my own OBS server in virtualbox… it suddenly stopped working in december.

Now I’m trying to run it again, but it is not working out of box.

I downloaded virtualbox image obs-server.x86_64-2.9.3-Build1.4.vdi from here: https://openbuildservice.org/download/other/

Followed all steps from this tutorial: https://openbuildservice.org/help/manuals/obs-best-practices/cha.obs.best-practices.localsetup.html#idm140349077038272

  •   From a web browser, access the web interface:      https://vm.ip.address/. Accept the self-signed certificate. 
    
  •   In the top right corner of the web interface, there is a       Log In option. Use it to log in as: Admin      opensuse. 
    
  •   Click on the Configuration button to give      your server a name and a description. Click on the       Interconnect option. Choose       openSUSE as the remote repository where we will pick      up the packages of the build environment. Log out of the web interface. 
    
  •   Use Sign Up option to create a regular user      account (for example: hmustermann). 
    
  •   As this normal user, click on the Home       Project option and create your home project (that would be:      "home:hmustermann"). 
    
  •   Go to this home project, and click on Create       package to create your first package (let's say:      "mypackage"). 
    
  •   Go back to your home project, and click the       Repositories button. Choose to add a new      repository and pick openSUSE 13.1 (for example). 
    
  •   Reboot the virtual machine to ensure all projects are rescanned. 
    

Created simple hello world project (which is working on build.opensuse.org)

But build fails with error:
400 remote error: EOF from api.opensuse.org 443
(worker was linux:1)

Before that it hangs for more than 20 minutes with
Status: Updating…
and no log output.

I tried multiple repositories - openSUSE_Leap_15.0, xUbuntu_16.04, … and multiple projects - which are working on build.opensuse.org

Don’t know whats wrong.

Meta configuration of openSUSE.org:
<project name=“openSUSE.org”>
<title>Standard OBS instance at build.opensuse.org</title>
<description>This instance delivers the default build targets for OBS.</description>
<remoteurl>https://api.opensuse.org/public</remoteurl>
</project>

Thanks for any help…

It is working now.
Don’t know what was wrong - I changed nothing on my side…