LiveCD with KDE, built with SuseStudio doesn't work.

Hello! I have created an appliance, and i have problems with booting from it’s LiveCD. When KDE is starting(I can see KDM splash), it stucks. /etc/init.d/xdm restart doesn’t help. init 3 and init 5-also don’t help. Here it the link to download my appliance:
KDE 4 – SUSE Gallery
It is 64-bit, based on OpenSuSE 12.1, has KDE4(all the packages suggested by SuSE Studio when i choose the appliance category) and some other packages, as Wine, Virtualbox, Firefox, etc…
Normal LiveCD(Downloaded from software.opensuse.org: Загрузить openSUSE 12.1) boots correctly. My videocard is Nvidia GeForce GTX 260.
Please, help me with solving this problem.

Hi
Did you try running your appliance in Test drive? Have you tried the
nomodeset option in grub?


Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
openSUSE 12.1 (x86_64) Kernel 3.1.9-1.4-desktop
up 1 day 14:41, 4 users, load average: 0.02, 0.07, 0.05
CPU Intel i5 CPU M520@2.40GHz | Intel Arrandale GPU

I’ve now tried to run it on TestDrive, and it has also stuck on KDE start. I’ve also tried to run it on TestDrive(I’ve no possibility to run it on a real competer now, but if You say i should try to, i will try it tomorrow) with “nomodeset” parameter and it has also stuck.

I am now building the same appliance, but with Nvidia and Nouveau drivers. Probably, it’ll even work)

It has also stuck. fuuu

Hi
You probably need to add the basic install and only add a few
additional applications and try to build.


Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
openSUSE 12.1 (x86_64) Kernel 3.1.9-1.4-desktop
up 8:48, 3 users, load average: 0.09, 0.05, 0.05
CPU Intel i5 CPU M520@2.40GHz | Intel Arrandale GPU

First i have tried building appliance only with KDE. Only after it i’ve tried adding nvidia and nouveau drivers.

Hi
You would need to add them when your on Test drive, then save the
configuration changes, then build your image.


Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
openSUSE 12.1 (x86_64) Kernel 3.1.9-1.4-desktop
up 10:28, 4 users, load average: 0.00, 0.03, 0.11
CPU Intel i5 CPU M520@2.40GHz | Intel Arrandale GPU

Please tell me concretely, what i should do. I don’t understand,sorry.

Hi
Just build a default install of the DE with your configurations eg
bootscreen logo, users etc. You can then upload files to say the /root
users directory (so they don’t install). Then boot to test drive,
manually install, open a new susestudio web page while still in test
drive and update/save the configuration. You can then build your image
and you should be good to go. You might want to skip the video drivers
if they are causing an issue, but you can have them sitting in a
directory somewhere, ready to install.


Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 3.0.13-0.19-default
up 1:32, 2 users, load average: 0.15, 0.06, 0.06
CPU Intel i5 CPU M520@2.40GHz | Intel Arrandale GPU

I’ve tried building just KDE. Without anything added. Stuck(

Hi
Strange indeed, what if you try a JeOS build? You can build up from
this, but I wonder if it’s a Studio issue…


Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 3.0.13-0.19-default
up 1 day 19:38, 2 users, load average: 0.00, 0.01, 0.05
CPU Intel i5 CPU M520@2.40GHz | Intel Arrandale GPU

I tried JeOS+ kde. Same result. And even livecd based on KDE4 Reloaded(a famous LiveCD) doesn’t work. Might there be a problem with my modifications, like setting Russian Language, Moscow timezone, disabling firewal?

I found out, that the problem appears because of Russian language specified. With English there is no problem.