klein doorbraakje ??

Zojuist een reclame mail ontvangen met onderstaande tekst.
Geen openSUSE maar toch SUSE Linux.

De Wyse C50LE thin client beschikt over een aparte grafische versneller voor ongeëvenaarde prestaties in zijn klasse
De ultralow-power media systeem-processor zorgt voor een rijke multimedia en speelt video af tot 1080p HD-resolutie. Powered by VIA ULV-1GHz processors, de Wyse C50LE diskless apparaten starten op in enkele seconden, zorgen voor veilige inlog van gebruikers op bedrijfsnetwerken en, door het ontbreken van bewegende delen, hebben een lange levensduur van tussen de 5-7 jaar. De Wyse thin client C50LE trekt net iets minder dan 7 watt aan vermogen en creëert zeer weinig warmte.
Mede hierdoor draagt elk Wyse thin client C50LE bij ​​aan een koelere werkomgeving, sterk verminderd CO2 uitstoot en enorme besparingen in energiekosten in vergelijking met vergelijkbare PC desktops.

  • Besturingssysteem: Dell Wyse-enhanced SUSE Linux®rotfl!

Mijn (PHILIPS) TV draait ook op Linux.

Op de OV Chip palen vam Syntus staat 's morgens altijd (ongeveer): L3/NTP, kortom draait op level 3 and de tijd is gesynchroniseerd.

Er is veel meer Linux om je heen dan je waarschijnlijk denkt.

Er wordt beweerd dat Windows het meest gebruikte besturingssysteem is.
Maar als we alle apparaten (telefoons.routers,servers,ed) optellen vraag ik mij dat af…

Door wie??

Meestal Windows gebruikers :wink:

“Er wordt beweerd …”.

Als degenen die het beweren het hebben over desktops en laptops, dan hebben ze ongetwijfeld gelijk.

Dit http://gs.statcounter.com/#all-os-an-monthly-201408-201508 is wel een aardige site ( NB. Als wij als linux gebruikers niet willen dat ons OS bekend is, kan gs.statcounter ons niet meten ), je hebt nogal wat opties.

Hm, ik zie dat ik statcounter.com als “onbetrouwbaar” in mijn NoScript heb staan. Ik zal dus wel niet zo erg meegeteld worden :wink:

Hahaha.

Ik heb er vreselijk om moeten lachen toen een jaar of 8 geleden er blijkbaar een expeditie met linux laptops naar Antarctica was geweest. Gedurende 1 week was linux daar het meest gebruikte OS, en ik kon uit de stats lezen dat er waarschijnlijk 1 iemand met een XP laptop was.

Het ding geeft alleen maar een indicatie, pretendeert ook niet de waarheid te leveren. Één van de dingen die ze zelf 's hebben aangegeven, is dat linux gebruikers bewuster zijn en dus het percentage dat meten blokkeert groter. Toch kun je wel dingen zien. Ik wist van een Wit-Rus dat Opera zo populair was in zijn omgeving, gs.statcounter.com gaf keurig weer dat Wit Rusland Opera verreweg de meest gebruikte browser was.