KDE Panel discolored

Hi all, just installed openSUSE 11.3 i386 on my old laptop. This is a fresh install with updates applied (KDE 4.4). I have noticed that the panel looks discolored:

http://img339.imageshack.us/img339/7463/snapshot1x.png

How would I fix this? Maybe upgrading to KDE 4.5?

Thanks

Just thought it will be useful to add that its a Dell Latitude D600 Laptop with an ATI Radeon 9000 Graphics chip.

Hello ah7013,

I think it’s the same problem as this thread: Panel Bar Changes after reboot
I’ve also encountered this problem myself.

If I remember well there’s another thread about it, but I couldn’t find it.

Luckily the solution is simple, just change the height of your panel!

Good luck!:wink:

Thank you so much! Problem solved! rotfl!

Grrr its come back again after another reboot. I’ll upgrade to KDE 4.5 and hopefully that will fix it

Hello ah7013,

Strange this never happened to me.
I always unlock widgets, change the height. (Don’t change it back)
Lock widgets again and it works.

For me I can just reboot and it stay normal.

Have you tried a new user, see if he’s affected.

Best of luck!:wink:

Woops I forgot to lock widgets maybe that caused it

Thanks again

That would have been my guess. A second one would have been the graphics driver.

Yep locking the widgets worked. Just restarted and all is fine :slight_smile: Thanks Edward_lii and Knurpht

Hi guys,

In my case, it did not help . My investigations led me to an absence of desktop effects which originated from a Kwin problem which was described here https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=112604

I had to modify the following two lines as the third one was not in my config file and it worked
DisableChecks=true
OpenGLIsUnsafe=false

I hope it helps others