Choć bardziej angielskie niż polskie. Nie wiem jak to się stało, jeszcze przed wczorajszą aktualizacją wszystko było ładnie po polsku, a teraz część rzeczy w menu/GUI jest po angielsku a część po polsku.
Pomożecie?
Choć bardziej angielskie niż polskie. Nie wiem jak to się stało, jeszcze przed wczorajszą aktualizacją wszystko było ładnie po polsku, a teraz część rzeczy w menu/GUI jest po angielsku a część po polsku.
Pomożecie?
Pomoże ktoś? Jeden z domowników też używa tego komputera a nie zna ów domownik języka angielskiego.
Niech zgadnę “Tumbleweed”…
Jeśli to takie rzeczywiście ważne, to spróbuj wrócić do poprzedniej wersji przed aktualizacją. Było o tym kiedyś na forum. Na jednym ze swoich notebooków mam Leap’a jak by co, więc tyle mogę pomóc w tym temacie.
Ach… About | openSUSE Tumbleweed Review – to tak bardziej na przyszłość
Wiesz co się okazało? Mieszanka polsko-angielska się zrobiła bo… zmieniłem format liczb (tak, kurde, format liczb) na inny niż polski, bo chciałem żeby tysiące były oddzielone spacjami. Jak to się ma do języka aplikacji, to ja nie mam pojęcia.
To akurat może mieć znaczenie. W Polskim systemie liczb, liczby wymierne ( chyba tak się nazywają) zapisuje się po przecinku. Natomiast tysiące przed kropką, chociaż jak zapewne zauważyłeś na przykład w banku, kropki przed tysiącami nie są promowane. Jeśli więc zmieniłeś układ systemu liczb na inny niż polski… Plasma mogła zgłupieć
This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.