Install Samsung 2033sw LCD and Geforce 7100/nForce 630i

I have a motherboard ECS Elitegroup with nVIDIA® Geforce 7100/nForce 630i chipset and a Samsung SyncMaster 2033sw LCD. This monitor have a resolution 1600x900@60Hz. It is the best resolution it supports.
I installed Open Suse 11.1 and then instal the driver for Geforce 7100.
Even though the viodeo recongnized by the OS is VESA. There is a bunch of Samsung monitors but there is not a reference for SyncMaster 2033sw.
I modified “xorg.conf” manually and put the values of dimensions, horizontal frequecy range and vertical frequecy range, color deep but i can’t get the maximun resolution of video card and monitor. In fact any widescreen configuration functioned well. The maximum resolution was 1024x768.
May you help me?

Add the nvidia drivers here NVIDIA - openSUSE and it should fix the resolution

Geoff

Use the samsung monitor cd in yast to add it in the list

I had installed the driver that was indicated by moderator and the video adapter was recognized.
When I go to YAST and if I change any parameter in Graphic Card & Monitor, click OK and click Test a message error will show.
The error are saved in /var/log/Xorg.99.log and the main information is copied bellow:

X.Org X Server 1.5.2
Release Date: 10 October 2008
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: openSUSE SUSE LINUX
Current Operating System: Linux desenvolvedor 2.6.27.21-0.1-default #1 SMP 2009-03-31 14:50:44 +0200 i686
Build Date: 27 February 2009 02:03:33PM

(–) PCI:*(0@0:16:0) unknown vendor (0x10de) unknown chipset (0x07e1) rev 162, Mem @ 0xfd000000/0, 0xfc000000/0, BIOS @ 0x???/131072
(II) System resource ranges:
[0] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX**
[1] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX**
[2] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX**
[3] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX**
[4] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX**
[5] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX**

() NVIDIA(0): Depth 24, (–) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(
) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(II) NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
(II) NVIDIA(0): enabled.
(EE) NVIDIA(0): Failed to load the NVIDIA kernel module!
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(II) UnloadModule: “nvidia”
(II) UnloadModule: “wfb”
(II) UnloadModule: “fb”
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found

I used the last version but it doesn’t function well, yet. Anybody have some hints?************

Hi People,

I have the same hardware and problem with this opensuse version 11.1. Any help will be welcome!!