Goldmaster 12.3 nodig voor probleemoplossing op Bugzilla: wie helpt me?

Wie kan me helpen aan de Goldmaster van 12.3? Ik ben bezig met probleemoplossing op Bugzilla, en de Goldmaster zou perfect zijn bij het onderzoeken van deze fout:
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=802665

De ontwikkelaars aan wie ik hierover rapporteer, weten niet waar ik de Goldmaster kan krijgen…

Indien een publieke webkoppeling van de Goldmaster niet gewenst is, kun je me een persoonlijk bericht sturen via dit forum.

Ik weet het niet helemaal zeker, maar volgens mij is die er nog niet (RC2 wordt nog getest). Over 7 dagen komt 12.3 uit zoals je hebt gezien.

Een week van tevoren wordt er altijd een Goldmaster uitgebracht:
openSUSE 12.3 Release - 12.3 Gold Master - openSUSE mngt tool

Zie ook de tijdlijn (klik op 12.3 GM):
http://turing.suse.de/~coolo/opensuse_12.3/

Ik kan me herinneren dat Knurpht er toegang toe had, in het verleden… Alleen geselecteerde personen krijgen 'm. :slight_smile:

RC2 kan ik niet gebruiken, omdat daarvan het 64-bit iso van de DVD te groot is voor DVD+R. Bekende fout, die ze inmiddels al hebben hersteld voor de Goldmaster.

Wij krijgen beschikking tot nu toe altijd beschikking over de GM, maar die is alleen voor “intern” gebruik. Ik gooi 'm nu even op bij de admins

Het heeft ook niet zoveel zin, al deze haast, want na de GM wordt er toch niets meer veranderd.

Reactie op mijn vraag of je beschikking kon krijgen over de GM: nee. Alleen stafleden krijgen die toegang, onder voorwaarden dat dat strikt voor eigen gebruik is. Een weekje geduld oefenen dus.

Tsja, waar heb je de GM precies voor nodig ?
12.3 + updates.
Ik bedoel dat ik gisteren zag dat een van de Packman repo’s 12.3 aanbood :wink:
Nu, toen kon ik smplayer en FFmpeg dependencies downloaden en beide werken en ik heb nu ook nu eindelijk de thumbnails van vids !

Verder blijf ik zeer gelukkig met 12.3+btrfs+KDE4.10+SSD met ‘snapper’ kon ik een foute Nvidia driver installatie terugdraaien en met de ‘default’ kernel 3.7.10.3 ipv ‘desktop’ lukte het wel en draait alles soepel, zoals het hoort ! :wink:

12.3 is nog niet vrijgegeven. Pjotr wilde een bugfix testen tegen de echte release. De GM is dat, is alleen nog niet verspreid over de mirrors. Maar, 12.3 RC1 en RC2 heb ik geïnstalleerd en 't is veelbelovend.

OK, probeer ik nog duidelijker te zijn :wink:
Wat zou het verschil zijn tussen de voor developers reeds vrijgegeven GM en de RC2+updates+packman ?
Daarmee bedoel ik dat een GM ook (w)(m)eer een willekeurige ‘freeze’ is, een momentopname dat geen enkele reden heeft om verder te zijn dan genoemde RC2+updates etc.

Het zou niet de eerste keer zijn, dat de GM een aantal fixes bevatte die de RC’s nog niet hadden. Met RC2 + updates ben je waarschijnlijk al verder dan de GM (en dus de release). Tot de GM kan er nog gesleuteld worden, de GM-iso’s veranderen niet meer, maar gaan de wereld over, terwijl ondertussen de repos gevuld worden. Daar heb je meteen een verschil met de RC’s; de “echte” repos worden gebruikt.
Overigens is nog eens benadrukt dat de ISO’s strikt voor stafleden zijn.

Precies…
Nix aan de hand gewoon RC2 nemen+updates+Packman dan kan je pas echt testen.
Maar wel stuitend vind ik:

Overigens is nog eens benadrukt dat de ISO’s strikt voor stafleden zijn.

Dus binnen de open source gemeenschap heb je ook al tweederangs mensen, mindere goden :frowning:
Heel jammer, zou ik nooit aan mee kunnen doen.

Heeft daar nix mee te maken. Binnen een cultuur waar tweederangs mensen, mindere goden zogenaamd bestaan wil ik niet werken. Wilde er gisteren niet meteen op reageren, omdat ik de opmerking niet op zijn plaats vind en dan liever eerst even afstand neem, maar dit zijn de werkelijke redenen:

  • Waarom? We hebben zo als Forums Team de gelegenheid ons voor te bereiden op wat er op ons afkomt. De komende week testen de meesten van ons installatie van diverse media. Het is zo wel voorgekomen dat wij een niet ontdekte bug vonden, die bug gefixt werd, en er op de release datum een update beschikbaar was, waardoor praktisch niemand er last van gehad heeft, en wij heel gerichte instructies konden geven.

  • Waarom niet iedereen een week eerder? Omdat de hoeveelheid downloads door het eigen serverpark niet te verwerken is. De komende week worden alle mirrors gesynced, lopen de repos vol met vers gebouwde 12.3 pakketten.

Toen ik dit jaren geleden voor het eerst meemaakte, was de zin waarmee we de GM aangeboden kregen, dat wat hierboven beschreven is: ¨To prepare for the new release…¨.