ERROR - URGEND. Cannot run programs!

Here we have it: A small disaster. :stuck_out_tongue:

Everyone has programs on their desktop. So do I. But one thing about my
current configuration seems to be unique: When starting a program like
FileZilla or lets say… TextEditor the icon appears as mouse pointer
and starts to wobble (normal activity).

And then… vanishes. Just like that. No notification, no nothing.
Help to fix the issue is appreciated.
*

ARgH!*


TheMask

TheMask’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20078
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

are you running out of disk space? Thats what kept me from being able
to launch any desktop check your /tmp directory


openSUSE 11.0 | Kernel 2.6.25.18-default | Intel Core 2 Quad Q9450 OC@ 3
Ghz | 2GB DDR2 | nVidia GeForce 8800 GT | Sound Blaster Audigy 2
Platinum | Seagate SATA x3 (1 TB total)

pimanac’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=5767
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

There are MASSES of Gigabytes left. Don´t think so. Thanks anyway.
Any other solutions?

-TheMask-


TheMask

TheMask’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20078
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

Do the same programs run OK from a terminal? Run from a terminal and
look for error messages.


Paul Turner

pturner7’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=73
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

try running from konsole. this way you can paste some errors to us. :slight_smile:


darkmac

darkmac’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=3710
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

Well… may I paste the icon into the console? i´m not at my computer
right now. Just collecting advices.

-TheMask.-


TheMask

TheMask’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20078
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

Well… may I paste the icon into the console? i´m not at my computer
right now. Just collecting advices.

-TheMask.-


TheMask

TheMask’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20078
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

Hi
Right click on the icon and select properties and then check the
command that is being run, run that command in the konsole/console and
see what happens :slight_smile:


Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
openSUSE 11.1 x86 Kernel 2.6.27.7-9-default
up 3 days 7:34, 2 users, load average: 0.00, 0.07, 0.05
GPU GeForce 6600 TE/6200 TE - Driver Version: 180.22

TheMask;1931226 Wrote:
> Well… may I paste the icon into the console? …
> -TheMask.-

No, you will need to type the command to launch the program in the
console. For example, to launch Firefox, just type ‘firefox’ (without
the quotes) and firefox should launch. If not, then error messages
should be displayed in the console.


Paul Turner

pturner7’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=73
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

Ok. Here it is:

Code:

TheMask@System:~> /usr/bin/vmware
Logging to /tmp/vmware-TheMask/setup-3674.log

(vmware-modconfig:3674): Gtk-WARNING **: Im Modulpfad »qtcurve« konnte keine Themen-Engine gefunden werden,
/usr/share/themes/Clearlooks/gtk-2.0/gtkrc:72: error: unexpected identifier colorize_scrollbar', expected character }’
modinfo: could not find module vmmon
modinfo: could not find module vmnet
modinfo: could not find module vmblock
modinfo: could not find module vmci
modinfo: could not find module vsock
modinfo: could not find module vmmon
modinfo: could not find module vmnet
modinfo: could not find module vmblock
modinfo: could not find module vmci
modinfo: could not find module vsock
/usr/bin/vmware: line 31: 3674 Speicherzugriffsfehler “$BINDIR”/vmware-modconfig --appname=“VMware Workstation” --icon=“vmware-workstation”

TheMask@System:~> filezilla
filezilla: error while loading shared libraries: libwx_gtk2u_richtext-2.8.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory


Any suggestions?-


TheMask

TheMask’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20078
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

Hi
Have you restarted the vmware service and is the service set to on at
boot?


sudo /sbin/chkconfig vmware
sudo /etc/init.d/vmware status


Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
openSUSE 11.1 x86 Kernel 2.6.27.7-9-default
up 3 days 8:53, 1 user, load average: 0.02, 0.10, 0.08
GPU GeForce 6600 TE/6200 TE - Driver Version: 180.22

Yeah. First of all: I know these three rules since ages. :wink:
Outputs are:

vmware on

…and…

Module vmmon not loaded
Module vmnet not loaded


TheMask

TheMask’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20078
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

Hi
Your service isn’t started then, try running;


sudo /etc/init.d/vmware restart


Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
openSUSE 11.1 x86 Kernel 2.6.27.7-9-default
up 3 days 9:08, 2 users, load average: 0.21, 0.07, 0.05
GPU GeForce 6600 TE/6200 TE - Driver Version: 180.22

Whoa strange, dude:

Code:

root’s password: bla
Stopping VMware services:
Virtual machine communication interface done
Virtual machine monitor done
Blocking file system done
Starting VMware services:
Virtual machine monitor failed
Virtual machine communication interface failed
Blocking file system failed
Virtual ethernet failed


wtf…


TheMask

TheMask’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20078
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

Mh… what to do now?
-
TheMask-


-Don’t just hang out in front of your computer. GET A LIFE, dude!
rotfl!-

TheMask’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20078
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

Hi
Have a look at the vmware installer log in /var/log for anything?
Re-install vmware? I’m assuming you have a valid license or are you
using a temp one and it’s run out?


Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
openSUSE 11.1 x86 Kernel 2.6.27.7-9-default
up 3 days 10:02, 3 users, load average: 0.23, 0.30, 0.27
GPU GeForce 6600 TE/6200 TE - Driver Version: 180.22

Yeah, I have a valid license with a key. it doesn’t say how to activate
the key though… maybe that’s the problem? Log comes in a sec.
//EDIT: WHICH LOG TO REFER TO?

-TheMask.-


-Nope, not interested in your system configuration.-

TheMask’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20078
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

Here is the log of vmware-installer:

Code:

Using UI type null
Opening database file /etc/vmware/database
destination /tmp/tmpMcSMSn/.installer/init.py already exists, overwriting.
destination /tmp/tmpMcSMSn/.installer/init.py already exists, overwriting.
destination /tmp/tmpMcSMSn/.installer/init.py already exists, overwriting.
destination /tmp/tmpMcSMSn/.installer/init.py already exists, overwriting.
destination /tmp/tmpMcSMSn/.installer/init.py already exists, overwriting.
Aufruf:

Hilfeoptionen
-?, --help Hilfeoptionen anzeigen
–help-all Alle Hilfeoptionen anzeigen
–help-install Optionen der Installation anzeigen

Anwendungsoptionen
-v, --version Die Version ausgeben

gconfd-2: Kein Prozess abgebrochen
Unknown media type in type ‘all/all’
Unknown media type in type ‘all/allfiles’
Unknown media type in type ‘uri/mms’
Unknown media type in type ‘uri/mmst’
Unknown media type in type ‘uri/mmsu’
Unknown media type in type ‘uri/pnm’
Unknown media type in type ‘uri/rtspt’
Unknown media type in type ‘uri/rtspu’
Unknown media type in type ‘fonts/package’
Unknown media type in type ‘interface/x-winamp-skin’

Configuring Bridged network vmnet0
Configuring hostonly network vmnet1, probing for unused subnet …
Configuring NAT network vmnet8, probing for unused subnet …
Configured default networks - Bridged, Hostonly, NAT
Shutting down cupsd…done
Starting cupsd…done
Unable to install kernel modules
Unknown media type in type ‘all/all’
Unknown media type in type ‘all/allfiles’
Unknown media type in type ‘uri/mms’
Unknown media type in type ‘uri/mmst’
Unknown media type in type ‘uri/mmsu’
Unknown media type in type ‘uri/pnm’
Unknown media type in type ‘uri/rtspt’
Unknown media type in type ‘uri/rtspu’
Unknown media type in type ‘fonts/package’
Unknown media type in type ‘interface/x-winamp-skin’

TheMask.-


-Nope, not interested in your system configuration.-

TheMask’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20078
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

Here is the log of vmware-installer:

Code:

Using UI type null
Opening database file /etc/vmware/database
destination /tmp/tmpMcSMSn/.installer/init.py already exists, overwriting.
destination /tmp/tmpMcSMSn/.installer/init.py already exists, overwriting.
destination /tmp/tmpMcSMSn/.installer/init.py already exists, overwriting.
destination /tmp/tmpMcSMSn/.installer/init.py already exists, overwriting.
destination /tmp/tmpMcSMSn/.installer/init.py already exists, overwriting.
Aufruf:

Hilfeoptionen
-?, --help Hilfeoptionen anzeigen
–help-all Alle Hilfeoptionen anzeigen
–help-install Optionen der Installation anzeigen

Anwendungsoptionen
-v, --version Die Version ausgeben

gconfd-2: Kein Prozess abgebrochen
Unknown media type in type ‘all/all’
Unknown media type in type ‘all/allfiles’
Unknown media type in type ‘uri/mms’
Unknown media type in type ‘uri/mmst’
Unknown media type in type ‘uri/mmsu’
Unknown media type in type ‘uri/pnm’
Unknown media type in type ‘uri/rtspt’
Unknown media type in type ‘uri/rtspu’
Unknown media type in type ‘fonts/package’
Unknown media type in type ‘interface/x-winamp-skin’

Configuring Bridged network vmnet0
Configuring hostonly network vmnet1, probing for unused subnet …
Configuring NAT network vmnet8, probing for unused subnet …
Configured default networks - Bridged, Hostonly, NAT
Shutting down cupsd…done
Starting cupsd…done
Unable to install kernel modules
Unknown media type in type ‘all/all’
Unknown media type in type ‘all/allfiles’
Unknown media type in type ‘uri/mms’
Unknown media type in type ‘uri/mmst’
Unknown media type in type ‘uri/mmsu’
Unknown media type in type ‘uri/pnm’
Unknown media type in type ‘uri/rtspt’
Unknown media type in type ‘uri/rtspu’
Unknown media type in type ‘fonts/package’
Unknown media type in type ‘interface/x-winamp-skin’

TheMask.-


-Nope, not interested in your system configuration.-

TheMask’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20078
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405554

Hi
You need to add it from the GUI.

Have a browse of the /var/log/vmware-installer file


Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
openSUSE 11.1 x86 Kernel 2.6.27.7-9-default
up 3 days 10:25, 3 users, load average: 0.27, 0.24, 0.18
GPU GeForce 6600 TE/6200 TE - Driver Version: 180.22