Emerald on 11.1

I installed successfully compiz-gnome and all its dependencies, it works
well except emerald, the window decorator. When i type
Code:

emerald --replace

the decorations disappear and nothing is written in the terminal, i
have to go back to gtk.
I’m running x86_64, all the compiz rpms come from the XGL repo.
Any ideas?


UnfouOnline

UnfouOnline’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=17414
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402053

I’m wondering the same thing for KDE 4 and Compiz/Emerald…


“If I lose the light of the sun, I will write by candlelight, moonlight,
no light. If I lose paper and ink, I will write in blood on forgotten
walls. I will write always. I will capture nights all over the world and
bring them to you.” --Henry Rollins

Wrath5000’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=324
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402053

I had the same problem with emerald from suse repos. I tried emerald
from compiz repos ‘Additional YaST Package Repositories - openSUSE’
(http://en.opensuse.org/Additional_YaST_Package_Repositories) and those
do work. However compiz is very buggy in my version. It often falls back
to metacity…


suskewiet

suskewiet’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=791
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402053

Hi,

the same here with KDE 3.5. and Nividia 8800GTS. Compiz doesn’t work at
all.
I also tried this one: ‘openSUSE 11.1 Compiz & NOMAD (xrdp) | Ben
Kevan’s Blog’
(http://www.benkevan.com/blog/opensuse-111-compiz-nomad-xrdp/), but it
does nothing.


Herbster0815

Herbster0815’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=17474
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402053

Hi !

The same here with KDE4 and 11.1

emerald --replace doesn’t work

I have made some researches on the internet and I found that I had to
go to kcontrol->advanced tab->session manager and choose between kwin
and emerald but there isn’t such a choice in that tab.

Thanks


Guilo

Guilo’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=3708
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402053

I followed the link ‘openSUSE 11.1 Compiz & NOMAD (xrdp) | Ben
Kevan’s Blog’
(http://www.benkevan.com/blog/opensuse-111-compiz-nomad-xrdp/) as you
said and now compiz runs much better. No bugs until now. However I can’t
get emerald to work with this version of compiz. I also tried to install
emerald from the compiz repo to use with compiz from the XGL repo but no
success…


suskewiet

suskewiet’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=791
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402053

Update got emerald back by using emerald packages from standard opensuse
repositories. Now got a working compiz and emerald:). Turned of the
compiz repos and never going to update compiz because now it works and I
want to keep it that way.


suskewiet

suskewiet’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=791
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402053

Just to confirm, I had the issue of emerald not loading. However, after
reverting emerald to the version in the original opensuse 11.1
repository, it worked. I had installed the version from the X11:XGL
repository, where I got a working version of compiz.

Thanks for the help, suskewiet!


SchroedingerHepcat

SchroedingerHepcat’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=17460
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402053

I ended up removing all traces of Compiz and Emerald, clearing out my
Compiz settings, and reinstalling successfully via 1-click install;
however, while Compiz works now, Emerald still does not.


“If I lose the light of the sun, I will write by candlelight, moonlight,
no light. If I lose paper and ink, I will write in blood on forgotten
walls. I will write always. I will capture nights all over the world and
bring them to you.” --Henry Rollins

Wrath5000’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=324
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402053

On 11.0 I was able to enable Compiz+Emerald by going into Desktop
Management\Default apps\Window Manager and selecting Compiz.

Now I can’t see window decorations. I can’t start Emerald nor rotate
the cube or whatever.

I have an ASUS G71V with nVidia 9700M GT with proper drivers installed.
glxgears works fine.


djechelon

djechelon’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=9918
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402053