desktop

Whats going on with my desktop. Whenever I logon to desktop I don’t have any icons. I have to switch my activities back and forth before my icons reappear.

Next time try refresh desktop (Alt+F2 followed by ‘r’ and “enter”).

On Sun, 05 May 2013 18:26:02 +0000, mike7757 wrote:

> Whats going on with my desktop. Whenever I logon to desktop I don’t have
> any icons. I have to switch my activities back and forth before my icons
> reappear.

You might tell us what version of openSUSE you’ve installed and what
desktop environment you’re using.

Jim


Jim Henderson
openSUSE Forums Administrator
Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

It sounds as if your session is starting in an activity without icons on the desktop.

I’m not sure what’s with activities. I use two. When I first login, it varies as to which activity shows up. I only ever shutdown/logout/reboot from a particular activity, but the next login is just as often to the other defined activity.

That information was in his signature line.

On Sun, 05 May 2013 20:16:01 +0000, nrickert wrote:

> hendersj;2554108 Wrote:
>> You might tell us what version of openSUSE you’ve installed and what
>> desktop environment you’re using.
> That information was in his signature line.

Ah, somehow I missed that, thanks. :slight_smile:

Jim


Jim Henderson
openSUSE Forums Administrator
Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

“Coincidentally” I would also like to point out that none of this was going on until the latest update.

Also
When my screen saver has been active for a while, there will be around a 10 second dark screen when returning to desktop.

Just a little different than normal.

I am guessing that is the radeon graphics driver.

On my system with radeon graphics, I see the same problem. However, the dark screen lasts a bit longer than 10 seconds. It lasts until I reboot.

I will be happy with 10 seconds and shut my mouth…

[quote="“nrickert,post:8,topic:90106”]

I am guessing that is the radeon graphics driver.

On my system with radeon graphics, I see the same problem. However, the dark screen lasts a bit longer than 10 seconds. It lasts until I reboot.[/QUOTE]
No, that’s a bug in KDE’s screenlocker code already present in 4.10.0… It only happens with some screensavers though.
See:
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=224200
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=314859