De upgrade 42.1 -> 42.2

Dag allen,

Sinds een paar maanden ben ik een tevreden gebruiker van Opensuse Leap. Veel info te vinden op het forum en in de handboeken. Dat maakte dat ik zelfstandig problemen op kon lossen.

Daarom was ik eigenlijk verbaasd zo weinig info te vinden over de upgrade naar een hogere versie.

Het kan heel goed zijn dat ik verkeerd zoek, maar ik zoek eigenlijk een stap voor stap scenario. Bestaat dat?

Mijn poging tot nu toe was middels de 42.2 iso en de keuze “upgrade”.

Dat leek niet volledig succesvol aangezien er onderweg gemekker was over het niet kunnen verwijderen van de standaard kernel (4.1). Na dat te hebben genegeerd viel me tijdens de herstart op dat ik geen opensuse logo kreeg maar het KDE logo.
Het leek verder allemaal wel te werken maar ik vroeg me af of dit correct was.
Heb een dag later uit twijfel de 42.1 versie teruggezet

Is er iemand die me kan verwijzen naar zo’n stap voor stap upgrade van 42.1 naar 42.2?

Grtz
Kage

Het “gemekker” kun je niet zomaar negeren :D.

Je kunt met YaST - Software - Softwarebronnen in alle repos 42.1 verangen door 42.2 en dan


zypper dup

draaien, mits je niet allemaal extra repos hebt. Maar, je vertelt dat je 42.1 opnieuw geïnstalleerd hebt. Waarom niet 42.2 installeren, mountpoints en users importeren…?

Hier https://en.opensuse.org/Upgrade staan overigens instructies ( nog voor 13.2 -> 42.1, zelf aanpassen ), hier http://www.2daygeek.com/how-to-upgrade-from-opensuse-leap-42-1-to-opensuse-leap-42-2/ staat een daarop gebaseerde versie.

Dag Knurpht, dank voor je reactie.

heb deze http://www.2daygeek.com/how-to-upgrade-from-opensuse-leap-42-1-to-opensuse-leap-42-2/ gebruikt
dat levert exact dezelfde opmerking over de standaardkernel op (De 4.1 kernel die genoemd wordt is reeds verwijderd.) Maar ook daar krijg in afwachting van het bureaublad niet het lampje maar het kde logo. Hoeft heel niet verkeerd te zijn. maar heb ik niet wanneer ik de iso direct installeer.

Waarom ik terugging naar 42.1? Het is mijn zakelijk gebruikte computer. Die is nu helemaal naar believen geïnstalleerd en die heb ik dagelijks nodig. Die kan ik niet zomaar ff in de wachtstand zetten.
Teruggaan met Clonezilla levert weer het systeem van voor de upgrade op. Dat even ter info.

ik ga eens een dagje met de upgrade stoeien om te zien of alles oké werkt.

Dank voor je hulp

Kage

Ik rond op de desktop thuis net de upgrade af volgens de URL die Gert Jan in deze thread doorgaf, dus van openSUSE LEAP 41.2 naar 42.2. Alles ging goed.
Bang was ik niet, want met btrfs geïnstalleerd op de / kan ik de boel terugdraaien als het me niet bevalt. Toch fijn dat alles zo soepel ging, heeft wel iets van een anticlimax eigenlijk… Niks aan als je niet hoeft te hacken.rotfl!

Hahaha, je bent niet de eerste … Ik zat bij mij server, waarop webserver, ampache, NFS, nextcloud Nz Nz, er ook helemaal klaar voor. Reboot en toen … deed alles 't gewoon. Hele avond die ik er voor had uitgetrokken tijd om me ( en mijn vrouw ) te vervelen :D.

Bespeur ik een beetje verbazing?
Dit is openSUSE geen Windows 10… rotfl!

En Widnows 10 is ? Kijk anders even op software.opensuse.org of er niemand pakketten van bouwt

Serieus: hoe soepel de upgrades de laatste jaren ook al liepen, er was altijd wel wat kleins dat even wat extra aandacht nodig had. Nu niks.

hier http://www.2daygeek.com/how-to-upgra…use-leap-42-2/ staat een daarop gebaseerde versie.

Op deze wijze een goede upgrade van mijn Laptop gedaan.:slight_smile: