Clementine blokkeert Spotify ?

openSUSE 12.3 Darthmouth 64 bits , Linux 3.7.10-1.16 desktop , KDE 4.10.5 release 1 . Ik had Clementine geïnstalleerd. Er was een knop : Spotify. Gebruikersnaam en wachtwoord van Facebook ingevuld. Kreeg melding : U kunt alleen als betalend Spotify klant gebruikmaken van deze mogelijkheid. En dat klopt, want ik ben geen betalende klant van Spotify. Maar sindsdien kwam ik niet meer via Facebook op Spotify. Ik ervaarde dit op Firefox, Chromium en Konqueror. Ik heb toen openSUSE opnieuw geinstalleerd, zonder formatteren van de persoonlijke map. Ellende bleef. Pas na formatteren van de gehele harde schijf kom ik weer op Spotify via Facebook. Wie weet een oorzaak van dit probleem ?

De volgorde waarin je dingen gedaan hebt maakt het er niet makkelijker op, omdat je de plaats waar we de oorzaak hadden kunnen vinden hebt verwijderd, de data niet meer bestaan. Het enige dat er nu over te zeggen valt, is dat de oorzaak ergens in je /home/USERNAME gelegen heeft, omdat het probleem op een schone openSUSE installatie bleef bestaan.

TIP: probeer (evt. met hulp) eerst de oorzaak van het probleem te achterhalen. Volgorde daarin in dit geval:

  • Nieuwe gebruiker aanmaken, als die gebruiker inloggen en onderzoeken of het probleem ook voor die gebruiker bestaat.
    – zo ja, dan is er een probleem met de software, dwz het systeem
    – zo nee, dan zit de oorzaak van het probleem in de home van de gebruiker waarvoor het probleem bestaat.
  • Verwijder niets, geen mappen of bestanden, hernoem ze evt. Zo zie ik in de kubuntu forums de tip om de kde instellingsmap te verwijderen nogal eens voorbij komen, terwijl hernoemen tot ~/.kde4.orig of iets dergelijks er in ieder geval voor zorgt dat je de oude instellingen nog kunt nakijken, evt. terugzetten.

Knurpht, het is dus geen algemeen bekend probleem, maar een individueel probleem. Dank voor de tips.