Bumblebee problem after installing

Hi! I’m new to opensuse. I moved from ubuntu today. Obviously the first thing I did was installing the nvidia driver. I decided to try bumblebee (it doesn’t work in ubuntu).

https://ru.opensuse.org/SDB:Bumblebee I used this manual. It’s in russian but you can figure it out by reading command prompts. Sorry for asking you doing this.

After all I tried to run nvidia-settings. Here’s what I got in terminal:

madcap@localhost:~> nvidia-settings

ERROR: libnvidia-gtk3.so.418.74: cannot open shared object file: No such file or directory
libnvidia-gtk3.so: cannot open shared object file: No such file or directory
libnvidia-gtk2.so.418.74: cannot open shared object file: No such file or directory
libnvidia-gtk2.so: cannot open shared object file: No such file or directory

ERROR: A problem occured when loading the GUI library. Please check your installation and library
path. You may need to specify this library when calling nvidia-settings. Please run
nvidia-settings --help for usage information.

Bumblebee service is running but with errors:

madcap@localhost:~> sudo service bumblebeed status[sudo] пароль для root:

  • bumblebeed.service - Bumblebee C Daemon
    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/bumblebeed.service; enabled; vendor preset: disabled)
    Active: active (running) since Fri 2019-08-02 18:45:04 MSK; 54min ago
    Main PID: 1256 (bumblebeed)
    Tasks: 1 (limit: 4915)
    CGroup: /system.slice/bumblebeed.service
    `-1256 /usr/sbin/bumblebeed

Aug 02 19:16:43 localhost.localdomain bumblebeed[1256]: 1907.316167] [ERROR][XORG] (EE) 4: /usr/l>
Aug 02 19:16:43 localhost.localdomain bumblebeed[1256]: 1907.316170] [ERROR][XORG] (EE) 5: /usr/l>
Aug 02 19:16:43 localhost.localdomain bumblebeed[1256]: 1907.316174] [ERROR][XORG] (EE)
Aug 02 19:16:43 localhost.localdomain bumblebeed[1256]: 1907.316177] [ERROR][XORG] (EE) Segmentat>
Aug 02 19:16:43 localhost.localdomain bumblebeed[1256]: 1907.316179] [ERROR][XORG] (EE)
Aug 02 19:16:43 localhost.localdomain bumblebeed[1256]: 1907.316183] [ERROR][XORG] (EE) Caught si>
Aug 02 19:16:43 localhost.localdomain bumblebeed[1256]: 1907.316186] [ERROR][XORG] (EE)
Aug 02 19:16:43 localhost.localdomain bumblebeed[1256]: 1907.316189] [ERROR][XORG] (EE)
Aug 02 19:16:43 localhost.localdomain bumblebeed[1256]: 1907.316192] [ERROR][XORG] (EE) Please al>
Aug 02 19:16:43 localhost.localdomain bumblebeed[1256]: 1907.316195] [ERROR][XORG] (EE)
lines 1-18/18 (END)

I did everything exactly according to the instructions. What else should I do/check ?

If you’ve successfully got bumblebee running then you can run nvidia-settings with

**optirun /usr/bin/nvidia-settings -c :8

**(simply running nvidia-settings from terminal won’t work because nvidia functions are not generally accessible without calling optirun or primus)

but remember bumblebee uses config in /etc/bumblebee/xorg.conf.nvidia for nvidia gpu.

If you’re still having problems what does

optirun glxgears -info

give you?