Wcześniej dołączyłem LamerTetris, Cover2Music, Trix - póki co tego ostatniego nie instalujcie.
Po dodaniu repozytorium, pakiety w nim zawarte można odczytać przy pomocy polecenia:
# w SUSE
zypper se -r home_przem_app
# w Fedorze
dnf repository-packages home_przem_app list available
Cover2Music dobrze sobie radzi z mp3 utworzonymi w systemie Linux, natomiast w przypadku plików rodem z Okien, skrypt może być nieobliczalny. Lepiej operować na kopii danych !
Skrypt Naklejki Pocztowe (postagelabels) zacząłem pisać we wrześniu zeszłego roku, jednak dopiero w styczniu tego roku, udało mi się zorganizować i dopisać prostego kompozytora etykiet oraz poprawić kilka błędów. Co prawda wydruk dotyczy formularza z naklejkami starszej daty - Galerii Papieru, którego to zapas mam na stanie. Ale jeśli ktoś posiada naklejki od aktualnego dostawcy to proszę o kontakt. Do czego to się przydaje ? Drukuje adresy na naklejkach pocztowych, z przeznaczeniem na wszelkiego rodzaju pocztówki, listy czy paczki. Jest to skrypt Pythona z wykorzystaniem PyGTK. Póki co jest w wersji beta, etykiety są drukowane z obwolutą (do testów). Wydruk bierze poprawkę dla drukarek Epsona serii L z dodawaną ramką wokół wydruku.
Mój kolejny skrypt, podobnie jak poprzednie wynika z własnych potrzeb. Aplikacja ‘Przycinanie Zdjęć’ zbudowana jest również w oparciu o PyGTK, nie jest dziełem skończonym czy pozbawionym błędów. Przed jakimkolwiek wydrukiem należy się dobrze zastanowić czy upewnić. Na wydrukach możliwa ramka na górze/dole lub lewo/prawych brzegach wydruku. Jeśli ktoś chce przetestować to zapraszam… https://software.opensuse.org//download.html?project=home%3Aprzem%3Aapp&package=photocrop
Zauważyłem że ekipa OBS poprawiła błędy związane z alokacją projektów co do konkretnych wydań SUSE, oraz prawidłowo wyświetlany jest odnośnik do Fedory ( i innych dystrybucji pewnie również) a o rzetelnej informacji dotyczącej dodawania repozytorium dla innych dystrybucji nie wspomnę - w końcu !:good: