Apple iPod Nano Touch

Hallo allemaal,

Weet iemand hoe ik mijn Apple iPod Nano Touch (8 GB model) op een correcte manier kan mounten zodat ik mijn muziek collectie kan overhevelen van mijn externe schijf naar mijn iPod Nano? Als ik hem mount dan zie ik hem in Dolphin staan, maar ik weet niet waar ik mijn muziek moet neerzetten op mijn iPod.

Iemand ervaring met deze ding?

Heb al iets gevonden! Een tool genaamd gtkpod, ben deze nu aan het testen en het ziet er tot nu toe (ff afkloppen) nog goed uit.

Ik hou jullie op de hoogte.

Leuk dat je al op weg bent.

Volgens mij heeft het mounten niets met je probleem te maken. Hij is al correct gemount, want je kan er heen met Dolphin. Wat je moet weten iis waar in de directory structuur van je apparaat je de muziekbestanden moet zetten. Documentatie van je iPod dus en niet van openSUSE.

Maar als je nu een tool hebt die die structuur kent, kan dat natuurlijk enorm helpen.

Ik kom nu het probleem tegend at ik geen bestanden/mappen structuur kan maken.

gtkpod ziet de iPod wel als New iPod: Selectie_001_29102012.jpg - Wuala

mount point van de iPod is /media/IPOD: Selectie_002_29102012.jpg - Wuala
de mount point is in te stellen via optie 1 (zie hieronder)

Rechts klik ik op de toevoeging New iPod dan heb ik 2 opties:
1- Edit ipod properties
2- Load ipod

Klik ik echter op optie 2: Load ipod, dan krijg ik dit:Selectie_004_29102012.jpg - Wuala

Dan klik ik op de knop Create directory structure en krijg ik dit: Selectie_005_29102012.jpg - Wuala
Dit laat de mount point van de iPod zien en het model.
Dan klik ik op Ok en krijg vervolgens dit: Selectie_006_29102012.jpg - Wuala

Zo te zien kan er iets niet geïnitialiseerd worden. En dit is ook de fout die de oorzaak is dat mijn iPod niet geladen wordt.En verder weet ik het niet.
Hulp is welkom!

[HR][/HR] ASUS P5KPL-AM SEIntel Core™2 Quad CPU Q82004 GiB ramnVidia GeForce 9500GTRealtek RTL8101/8102ERaLink RT2500 802.11gOptiarc DVD RW AD-7200AHDD:Samsung HD501LJ/HD103SI* OpenSuse 12.2 KDE

Ik heb geen verstand van iPod, maar wat je gedaan hebt lijkt me vrij logisch.

We kunnen natuurlijk zelf even kijken hoe het er allemaal uitziet.
Is hij gemount? Volgens mij wel, maar we kunnen even kontroleren:

mount | grep media

Als hij gemount is gaan we kijken, natuurlijk niet met zoiets doms als Dolphin, maar echt ;):

cd /media/iPOD
ls -l

en dan, als iPod_Control er is

cd iPod_Control
ls -l

en zo verder lekker rondpoken.

@hcvv : een iPod is een ander ding, dan een gewone mediaspeler. Van aankoppelen en er keihard bestanden naartoe kopiëren kan zo’n ding zelfs helemaal de draad kwijt raken.

@nomko: De collectie op je iPod kun je onderhouden via Amarok. Inpluggen en dan naar Lokale Muziek. Voor zover ik 't weet wordt dan ook netjes de database van de iPod bijgewerkt.Kan op dit moment niet checken, omdat degene die ik dit heb laten zien op Nova Zembla zit, met iPod en laptop :D. Hij vond 't mooier werken, dan wat-ie tot nu toe gezien had, ook op Windows en Appel

Ik ben toch hëéëél voorzichtig. IK moedig het gebruik van het tool aan (ik ging er van uit dat dat tool het wel weet) en mijn voorgestelde statements zijn allemaal read-only, om te kijken of het tool gelijk heeft.

Maar als Amarok het kan iss dat natuurlij zeer handig.

Zo was 't niet bedoeld. Misschien dat ik er even bij had moeten zeggen, dat ik zelf 's zo’n ding verkloot heb. Die bleef maar melden, dat-ie vol zat, zelfs toen er geen nummer meer op stond. Garantie verlopen, maar een vriendelijke winkelier had daar een oplossing voor, dus een nieuwe. Later las ik dat er nogal wat manieren zijn om zo’n “it just works” ding te verstieren.

Leuk dat je waarschuwt, Zo’n ding hoef ik dus niet.

En waar staat dat? Ik zie nergens een optie Lokale muziek. Heb zelf ook nooit gewerkt met Amarok dus ben totaal onbekend met die programma.

In Amarok zie je links je muziekcollectie uit (standaard) de map /home/nomko/Muziek. Daarboven staat een “Home” ikoontje, een huisje, als je daarop klikt, zie je Lokale Muziek, Internet, Afspeellijsten enz.

Kan ik deze tool er ook voor gebruiken? Toch ook even rond gekeken op internet en het schijnt toch haast problematisch te zijn die iPod dingen. Veelal wordt Rhythmbox, Amarok of Banshee aangeraden om muziek te synchroniseren op een iPod.

Geen idee. Ik zie alleen dat er sinds oktober 2011 niet mee aan ontwikkeld is. Je kunt 's kijken op software.opensuse.org: Download openSUSE 12.2 of atunes er ook voor openSUSE is. Ik heb je, net als wat je zelf gevonden hebt, aangeraden Amarok te gebruiken. Wat er allemaal schijnt volgens het internet, zegt mij niets. Wat werkt en ondersteund wordt wel.

Atunes ligt er alweer een tijdje uit bij OpenSUSE.
Volgens mij na 11.2 niet meer opgenomen in de pakketten.
Was niet zo heel goed en de ontwikkeling heeft een tijdje stil gestaan.
Atunes richt zich nu meer op Ubuntu en afgeleiden daarvan.
Er is nog wel een tar.gz bestand die kan je natuurlijk ook eens proberen.

Ben al aardig op weg met Amarok, echter het uploaden van mijn muziek naar mijn iPod lukt voor geen meter. Ik zie dat er wel iets opgezet wordt (gebruiksvolume gaat van xx% naar yy%) maar als ik de boel afkoppel, dan ziet de iPod geen enkele nummer! Raar maar waar!

Als ik aan de linkerkant rechtsklik op Lokale verzameling, dan staat daar een optie: Kopiëren naar verzameling en dan kan ik kiezen uit een aantal mogelijkheden waaronder mijn iPod. Ik zie dat er dan wat gekopieerd wordt naar mijn iPod middels zo’n voortgangsbalkje links onderaan, maar wat ik al zei, mijn iPod ziet niks.

Het is een iPod Nano Touch met 8 GB opslagruimte.

OpenSuse 12.2 (32-bit) + KDE

Enig idee welke generatie Nano het is? Dat maakt nogal verschil. De oudere werken beter dan de nieuwe.

Welke generatie??? Geen idee. Wat ik wel kan zeggen is dat het een nieuwe iPod was die nog helemaal in het originele doosje zat.

Hier een soort van How-to over de iPod op Linux. Gaat dit werken?

Artikel is uit 2010, in de digitale wereld is dat oud. Er staat bovendien niets anders dan wat er in andere artikelen staat: libimobiledevices en ifuse gebruiken.

Ik vermoedde het al…

Wat me ook te binnen schoot voor het slapen gaan