Amarok fails to play on KDE upgrade

Not sure if I should post this in multimedia or applications… but here goes…

I am using openSUSE 12.1, one on a desktop with an ASUS motherboard and another on a Lenovo 3000 V200 laptop. Since I have upgraded to KDE 8.2 on 2 computers is that neither of them will play music files with Amarok. My Amaraok app uses Xine as the phonon backend (not sure what phonon is, but that is what it says), and in the configuration graphic, I have it set up with internal audio as the sound card. However, it defaults to my A4tech webcam as the sound card, whenever I close the configuration screen even if I set it to the internal audio as the sound card. On the audio playback device preference in Amarok configuration, which only has the internal card listed and not the webcam, if I hit the “test sound” button, the test sound plays through the speakers just fine. However, no music will play out of the play lists on the Amarok main screen.

This has happened on both computers that I upgraded to KDE 8.2. Other sound applications so far seem to work ok, though I haven’t tested them all. Kaffeine and Banshee both play files ok.

Any suggestions on where to troubleshoot next?

George

Could you exit amarok, then start it from a terminal window, try playing a track and then take a look at the output in the terminal window? Copy it here between CODE tags if you don’t understand what it says.

Hi, sorry for the late reply. I was gone for a couple of days, but I am back now. Thanks for taking the time to respond. Here is what the terminal gives me when I start it, and the last line came up when I hit “play” on Amarok:

georgeasus@linux-aw90:~> amarok
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
KGlobal::locale::Warning your global KLocale is being recreated with a valid main component instead of a fake component, this usually means you tried to call i18n related functions before your main component was created. You should not do that since it most likely will not work
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
phonon-xine does not support splitting of audio or video streams into multiple outputs. The sink node is already connected to AudioDataOutput(0x948a20)
WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect Phonon::MediaObject ( no objectName ) to Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
QUrl( “http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?api_key=&lang=en&method=user.getNeighbours&user=” )
QUrl( “http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?api_key=&lang=en&method=user.getFriends&user=” )
QUrl( “http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?api_key=&lang=en&method=user.getTopTags&user=” )
QUrl( “http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?api_key=&lang=en&method=user.getTopArtists&user=” )
QWidget::insertAction: Attempt to insert null action


** AMAROK WAS STARTED IN NORMAL MODE. IF YOU WANT TO SEE DEBUGGING INFORMATION, PLEASE USE: **
** amarok --debug **


Expected node absent: friends
QMetaObject::invokeMethod: No such method App::onWsError(lastfm::ws::Error)
georgeasus@linux-aw90:~> lastfm::ws::Error
Expected node absent: neighbours
Expected node absent: topartists
X Error: BadWindow (invalid Window parameter) 3
Major opcode: 20 (X_GetProperty)
Resource id: 0x6c00010
georgeasus@linux-aw90:~> QString::arg: Argument missing: /PendingTrack, /org/mpris/MediaPlayer2