Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: TW hangs during boot.

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    wichita
    Posts
    1,028

    Default TW hangs during boot.

    Anyone else update TW with the 5.18.15 kernel and not be able to boot? Some of the not-so-good sounding output during booting is:

    T116] general protection fault

    C3] CPU: 3 PID 0 Comm: Swapper/3 Tainted

    Booting to the previous kernel works fine.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    16,047
    Blog Entries
    3

    Default Re: TW won't boot after update

    Can you boot the previous kernel?

    (Select the "Advanced" boot options line in the grub2 menu for that.
    openSUSE Leap 15.4; KDE Plasma 5.24.4;
    testing Tumbleweed.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ardrishaig, Argyll. Scotland UK - GMT/BST
    Posts
    36,877
    Blog Entries
    20

    Default Re: TW won't boot after update

    No issues here
    Maybe some specifics about your machine
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    8,030

    Default Re: TW won't boot after update

    Quote Originally Posted by pilotgi View Post
    Booting to the previous kernel works fine.
    So open bug report on https://bugzilla.opensuse.org (same user/password as here) and attach full dmesg output when booting bad kernel (not some random characters).

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    wichita
    Posts
    1,028

    Default Re: TW won't boot after update

    Quote Originally Posted by arvidjaar View Post
    So open bug report on https://bugzilla.opensuse.org (same user/password as here) and attach full dmesg output when booting bad kernel (not some random characters).
    I took a screenshot of the output that I got those two lines from but susepaste says the files too big. How would I post output from dmesg when my computer just stops with a blinking cursor at the bottom and doesn't respond to the keyboard?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    wichita
    Posts
    1,028

    Default Re: TW won't boot after update

    Actually the title for this thread should be "TW hangs during boot."

  7. #7
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    8,030

    Default Re: TW won't boot after update

    Quote Originally Posted by pilotgi View Post
    susepaste says the files too big
    Cannot you save it in different format or smaller resolution? Without any information nobody can really guess what happens.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    wichita
    Posts
    1,028

    Default Re: TW hangs during boot.

    This is all of the output that will fit on the screen before it hangs. There is a little more before this.
    https://paste.opensuse.org/34136138

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    wichita
    Posts
    1,028

    Default Re: TW hangs during boot.

    Here is the beginning of the output:

    https://paste.opensuse.org/9179801

  10. #10
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    8,030

    Default Re: TW hangs during boot.

    Quote Originally Posted by pilotgi View Post
    Try adding spectre_v2=off kernel parameter (on grub menu press 'e' to edit commands, move to line starting with linuxefi and add this parameter to the end of line after space. Press F10 to boot).

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •