Results 1 to 2 of 2

Thread: Ext 4 null pointer derefernce during install

Hybrid View

  1. #1

    Default Ext 4 null pointer derefernce during install

    A few days ago I attempted to install LEAP 15.3 from USB stick using openSUSE-Leap-15.3-2-DVD-x86_64-Build24.5-Media.iso (kernel 5.3.18-59.10-default), and newly re-formatting / as ext4.

    During package download/install, after more than an hour, and after many packages were successfully installed to disk, the kernel BUG'd with a null pointer dereference in mpage_process_page_bufs [ext4]. So, at the time, I just rolled the machine back to 15.2.

    Does this sound like some sort of known issue in 15.3? Or should I attempt to reproduce and gather enough info to actually write up a reasonably decent bug report...? (Yes, I have searched for similar reports, but with little luck so far.)

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    FL, USA
    Posts
    4,123
    Blog Entries
    1

    Default Re: Ext 4 null pointer derefernce during install

    Sounds like a fluke to me. Don't try to report a bug if you can't reproduce it, but please report back here if you can, before reporting a bug, because it may be a specific hardware issue.
    Reg. Linux User 211409 *** multibooting since 1992
    Primary: 15.4, TW, 15.1 & 13.1 on Haswell @earthlink.net
    Secondary: eComStation (OS/2) &15.4 on i965P/Radeon
    Tertiary: Debian, Fedora, Mageia, more on Rocket Lake & older Intel, AMD, NVidia....

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •