Results 1 to 3 of 3

Thread: No display after update - where do I look for problem.

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    2,314
    Blog Entries
    1

    Default No display after update - where do I look for problem.

    I have two virtually identical machines (1 & 2) running Leap 15.3, which I keep updated, usually in parallel by running zypper up.

    Today I started an update on machine 1 which required a re-boot, so did that and then switched to machine 2 (I use KVM, the machines are remote) and started the update on the second machine.
    While waiting for machine 2 to update I returned to the first machine and found that the machine had re-booted but the screen was still dark and had gone to sleep.

    I made the trip to the machines and found machine 1 running normally with no warning lights but I couldn't access it as I had no screen. I had to power cycle to restart.
    The restart repeated the problem; no video, so I rebooted again and reverted from the grub start, to an earlier boot which started normally and now I have my screen back on machine 1.

    On machine 2 the updating process has completed but I have not re-booted for fear of the same problem.

    Where should I start looking into the upgrades which have been installed on machine 2 but not yet rebooted to identify the problem with the video.

    Because I have not yet rebooted machine 2 and have reverted on machine 1, both according to Kinfocentre are at
    Kernel Version 5.3.18-59.4-default.

    The update has the following line for the update which failed:-
    [CODE]( 5/58) Installing: kernel-default-extra-5.3.18-150300.59.43.1.x86_64 ...................[done]

    Other than the kernel where should I look to identify the problem.
    Should I risk re-booting machine 2 to see what happens?


  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    East of Podunk
    Posts
    32,939
    Blog Entries
    15

    Default Re: No display after update - where do I look for problem.

    Hi
    Do these systems have radeon cards? If so see: https://forums.opensuse.org/showthre...l-update-today
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    2,314
    Blog Entries
    1

    Default Re: No display after update - where do I look for problem.

    Hi Malcolm,
    Many thanks. I see I was quite late to the party but hope a fix arrives soon.
    Regards,
    Budge.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •