After some problems with my last fresh install of Tumbleweed (see: https://forums.opensuse.org/showthre...h-installation), I am encountering some oddities with NVIDIA.

I have a laptop with optimus:
Code:
sudo lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation CometLake-H GT2 [UHD Graphics] (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation TU106M [GeForce RTX 2070 Mobile / Max-Q Refresh] (rev a1)
I installed x11-video-nvidiaG05 as my nvidia-driver and after rebooting I tried "prime-select intel". The result was disappointing:
Code:
prime-select intel
intel catched
Preparing first configuration
bbswitch not loaded. NVIDIA modules are NOT loaded
if you want energy saving bbswitch should be loaded in intel mode
Logout to switch graphics
When I logout I get a black screen and cannot switch to virtual terminals with Ctrl+F1 (or F2,...)
After a hard reboot, I can see the prime-select command did not have any effect.
For example:
Code:
xrandr --listproviders 
xrandr: Failed to get size of gamma for output default
Providers: number : 0
Even or more strange, it seems that bbswitch is installed on my laptop (it happened during the installation process). Why is it so?

And why are the nvidia modules not loaded?
Code:
sudo lspci -nnk | grep -iA2 vga   
00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation CometLake-H GT2 [UHD Graphics] [8086:9bc4] (rev 05)
    Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device [1025:147d]
    Kernel modules: i915
--
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation TU106M [GeForce RTX 2070 Mobile / Max-Q Refresh] [10de:1f14] (rev a1)
    Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device [1025:147d]
    Kernel modules: nouveau, nvidia_drm, nvidia
Code:
lsmod | grep nvidia
i2c_nvidia_gpu         16384  0