Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: Clicking internet links doesn't work

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Yorkshire
    Posts
    395

    Default Clicking internet links doesn't work

    For many months now, whenever I've tried to follow a link, say, from an email, firefox opens but it tries to open a file which has been created in ~/.cache/kioexec/krun/... After months of looking for ways to fix it I still can't make it work as it should. I have a workaround which is to copy the link address, open firefox and paste the link into the url bar.
    Does anyone know what my problem is and how to fix it?
    I'm totally up-to-date with tumbleweed and as you can see my default browser is firefox (currently 91.0.1).
    Pete

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    31,287

    Default Re: Clicking internet links doesn't work

    And your Desktop???
    Henk van Velden

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Yorkshire
    Posts
    395

    Default Re: Clicking internet links doesn't work

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    And your Desktop???
    Sorry I thought the kio bit was a pointer. The desktop is the latest kde framework-5.85 and plasma 5.22.
    Pete

  4. #4
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Germany
    Posts
    1,036

    Default Re: Clicking internet links doesn't work

    Quote Originally Posted by peteh100 View Post
    ... The desktop is the latest kde framework-5.85 and plasma 5.22.
    Do you have the package kmozillahelper installed?

    Regards

    susejunky

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Yorkshire
    Posts
    395

    Default Re: Clicking internet links doesn't work

    It started to work properly again yesterday. The only thing I did was make a slight change to a desktop widget for firefox but I can't think that would have made a difference (I added the "%u" after the command).
    Anyway, it's now working as it should so thanks for all you responses.
    Pete

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    31,287

    Default Re: Clicking internet links doesn't work

    Quote Originally Posted by peteh100 View Post
    I added the "%u" after the command
    Why wasn't it there in the first place? That is rather crucial.
    Henk van Velden

  7. #7

    Default Re: Clicking internet links doesn't work

    I have been searching for this problem because I have exactly the same problem described.
    I'm using Leap 15.3 and plasma 5.18.6.
    Firefox is the default browser.

    When I open most links it opens a local file instead

    Code:
    fernando@andromeda:~> xdg-open https://forums.opensuse.org 
    fernando@andromeda:~> command= "firefox" args= ("firefox", "https://forums.opensuse.org") 
    kf.kio.core: Protocol Class of url QUrl("https://forums.opensuse.org") , isn't ':local', cancelling job. 
    Copying QUrl("https://forums.opensuse.org")  to QUrl("file:///home/fernando/.cache/kioexec/krun/6808_0/unnamed") 
    Telling kioexecd to watch path "/home/fernando/.cache/kioexec/krun/6808_0/unnamed" dest "https://forums.opensuse.org" 
    All files downloaded, will call slotRunApp shortly 
    EXEC "/usr/bin/firefox /home/fernando/.cache/kioexec/krun/6808_0/unnamed" 
    EXEC done
    

  8. #8

    Default Re: Clicking internet links doesn't work

    Quote Originally Posted by fperal View Post
    I have been searching for this problem because I have exactly the same problem described.
    I'm using Leap 15.3 and plasma 5.18.6.
    Firefox is the default browser.

    When I open most links it opens a local file instead

    Code:
    fernando@andromeda:~> xdg-open https://forums.opensuse.org 
    fernando@andromeda:~> command= "firefox" args= ("firefox", "https://forums.opensuse.org") 
    kf.kio.core: Protocol Class of url QUrl("https://forums.opensuse.org") , isn't ':local', cancelling job. 
    Copying QUrl("https://forums.opensuse.org")  to QUrl("file:///home/fernando/.cache/kioexec/krun/6808_0/unnamed") 
    Telling kioexecd to watch path "/home/fernando/.cache/kioexec/krun/6808_0/unnamed" dest "https://forums.opensuse.org" 
    All files downloaded, will call slotRunApp shortly 
    EXEC "/usr/bin/firefox /home/fernando/.cache/kioexec/krun/6808_0/unnamed" 
    EXEC done
    

    I found the problem.
    In system setting I had set web browser to "with the following command" set to
    firefox
    I changed it to /usr/bin/firefox and it works

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    31,287

    Default Re: Clicking internet links doesn't work

    Quote Originally Posted by fperal View Post
    I found the problem.
    In system setting I had set web browser to "with the following command" set to
    firefox
    I changed it to /usr/bin/firefox and it works
    I my KDE System Settings, the "with the following command" is not checked at all.
    Henk van Velden

  10. #10

    Default Re: Clicking internet links doesn't work

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    I my KDE System Settings, the "with the following command" is not checked at all.

    I have three options

    *In an application based in the contents of the url
    *in the following application
    *with the following command


    in the second option only chromium, seamonkey and opera appear, so y used the third one

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •