Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 36

Thread: No sound in webcam recorded video

  1. #11
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Erlangen
    Posts
    2,974

    Default Re: No sound in webcam recorded video

    Quote Originally Posted by RaijaR View Post
    Yes I can hear the sound of big_buck_bunny.webm

    But no sound in 'Video 2021-08-02 14-03-45.webm' (≃ Webcamoid)

    Code:
    raija@Tumbleweed:~> ffplay Video\ 2021-08-02\ 14-03-45.webm  
    ffplay version 4.4 Copyright (c) 2003-2021 the FFmpeg developers
      built with gcc 11 (SUSE Linux)
      configuration: --prefix=/usr --libdir=/usr/lib64 --shlibdir=/usr/lib64 --incdir=/usr/include/ffmpeg --extra-cflags='-O2 -Wall -D_FORTIFY_SOURCE=2 -fstack-protector-strong -funwind-tables 
    -fasynchronous-unwind-tables -fstack-clash-protection -Werror=return-type -flto=auto -ffat-lto-objects -g' --optflags='-O2 -Wall -D_FORTIFY_SOURCE=2 -fstack-protector-strong -funwind-tables
     -fasynchronous-unwind-tables -fstack-clash-protection -Werror=return-type -flto=auto -ffat-lto-objects -g' --disable-htmlpages --enable-pic --disable-stripping --enable-shared --disable-st
    atic --enable-gpl --enable-version3 --enable-libsmbclient --disable-openssl --enable-avresample --enable-gnutls --enable-ladspa --enable-vulkan --enable-libaom --enable-libass --enable-libb
    luray --enable-libbs2b --enable-libcelt --enable-libcdio --enable-libcodec2 --enable-libdav1d --enable-libdc1394 --enable-libdrm --enable-libfontconfig --enable-libfreetype --enable-libfrib
    idi --enable-libgsm --enable-libjack --enable-libmp3lame --enable-libmysofa --enable-libopenjpeg --enable-libopenmpt --enable-libopus --enable-libpulse --enable-librav1e --enable-librubberb
    and --enable-libsvtav1 --enable-libsoxr --enable-libspeex --enable-libssh --enable-libsrt --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libvidstab --enable-libvmaf --enable-libvorbis --en
    able-libv4l2 --enable-libvpx --enable-libwebp --enable-libxml2 --enable-libzimg --enable-libzmq --enable-libzvbi --enable-lto --enable-lv2 --enable-libmfx --enable-vaapi --enable-vdpau --en
    able-version3 --enable-libfdk-aac-dlopen --enable-nonfree --enable-libvo-amrwbenc --enable-libx264 --enable-libx265 --enable-librtmp --enable-libxvid
      libavutil      56. 70.100 / 56. 70.100
      libavcodec     58.134.100 / 58.134.100
      libavformat    58. 76.100 / 58. 76.100
      libavdevice    58. 13.100 / 58. 13.100
      libavfilter     7.110.100 /  7.110.100
      libavresample   4.  0.  0 /  4.  0.  0
      libswscale      5.  9.100 /  5.  9.100
      libswresample   3.  9.100 /  3.  9.100
      libpostproc    55.  9.100 / 55.  9.100
    Input #0, matroska,webm, from 'Video 2021-08-02 14-03-45.webm':/0    
      Metadata:
        ENCODER         : Lavf58.76.100
      Duration: 00:00:17.30, start: 0.000000, bitrate: 274 kb/s
      Stream #0:0: Video: vp8, yuv420p(progressive), 640x480, SAR 1:1 DAR 4:3, 30 tbr, 1k tbn, 1k tbc (default)
        Metadata:
          DURATION        : 00:00:17,300000000
      Stream #0:1: Audio: opus, 48000 Hz, stereo, fltp (default)
        Metadata:
          DURATION        : 00:00:00,000000000
        nan A-V:    nan fd=   0 aq=    0KB vq=  311KB sq=    0B f=0/0    
    raija@Tumbleweed:~> 
    
    
    Your system does play webm sound but there is no sound on file Video\ 2021-08-02\ 14-03-45.webm.

    Issues occur with any system: https://www.google.com/search?q=Logi...missing+solved.
    AMD Athlon 4850e (2009), openSUSE 13.1, KDE 4, Intel i3-4130 (2014), i7-6700K (2016), i5-8250U (2018), AMD Ryzen 5 3400G (2020), openSUSE Tumbleweed, KDE Plasma 5

  2. #12
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,857
    Blog Entries
    39

    Default Re: No sound in webcam recorded video

    Quote Originally Posted by RaijaR View Post
    My opinion is that there is no sound in video when it is recorded by Webcamoid.
    Note that nominally pulse audio can record sound in an application on a per device basis. ie ... one can configure pulse to record audio from a USB webcam mic, or from a mic on a computer input ... etc ...

    ie one needs to ensure pulse audio is configured to record sound from the correct audio input device. I don't have Tumbleweed running at the moment to confirm (possibly tomorrow I can check this out on a Tumbleweed install), but if pavucontrol (pulse audio volume control) works under Tumbleweed, check with pavucontrol to ensure pulse is configured to have Webcamoid (or gucview) record the audio from the appropriate input mic device. I assume you are trying to record with the webcam mic? Its quite possible pulse is trying to record with a different input than the USB webcam mic for Webcamoid (and for gucview).

  3. #13
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Finland
    Posts
    98

    Default Re: No sound in webcam recorded video

    Cheese application can record sound to webm file but for examble Webcamoid and Guvcview not.

    Is my C525 too old? It has worked reliably for years with Skype. I took one more compare list between my video (Video 2021-08-02 17-42-14.webm) and big_buck_bunny.webm. There are differences but I don't understand what they mean. https://paste.opensuse.org/25336002

    Code:
    big_buck_bunny.webm
    
    Input #0, matroska,webm, from 'big_buck_bunny.webm':=    0B f=0/0    
      Metadata:
        encoder         : Flix
      Duration: 00:01:01.51, start: 0.000000, bitrate: 659 kb/s
      Stream #0:0(eng): Video: vp8, yuv420p(progressive), 640x360, SAR 1:1 DAR 16:9, 24 fps, 24 tbr, 1k tbn, 1k tbc (default)
        Metadata:
          title           : VP8 video stream
      Stream #0:1(eng): Audio: vorbis, 22050 Hz, mono, fltp (default)
      20.63 A-V:  0.000 fd=   0 aq=   16KB vq=   47KB sq=    0B f=0/0 
    
    =====================================================
    
    Input #0, matroska,webm, from 'Video 2021-08-02 17-42-14.webm':/0   
      Metadata:
        ENCODER         : Lavf58.76.100
      Duration: 00:00:15.03, start: 0.000000, bitrate: 246 kb/s
      Stream #0:0: Video: vp8, yuv420p(progressive), 640x480, SAR 1:1 DAR 4:3, 30 tbr, 1k tbn, 1k tbc (default)
        Metadata:
          DURATION        : 00:00:15,033000000
      Stream #0:1: Audio: vorbis, 44100 Hz, stereo, fltp (default)
        Metadata:
          DURATION        : 00:00:00,000000000
        nan A-V:    nan fd=   0 aq=    0KB vq=  277KB sq=    0B f=0/0 
    I've been reading those linked sites but I still don't know what I should do.

  4. #14
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Finland
    Posts
    98

    Default Re: No sound in webcam recorded video

    Quote Originally Posted by oldcpu View Post
    Note that nominally pulse audio can record sound in an application on a per device basis. ie ... one can configure pulse to record audio from a USB webcam mic, or from a mic on a computer input ... etc ...

    ie one needs to ensure pulse audio is configured to record sound from the correct audio input device. I don't have Tumbleweed running at the moment to confirm (possibly tomorrow I can check this out on a Tumbleweed install), but if pavucontrol (pulse audio volume control) works under Tumbleweed, check with pavucontrol to ensure pulse is configured to have Webcamoid (or gucview) record the audio from the appropriate input mic device. I assume you are trying to record with the webcam mic? Its quite possible pulse is trying to record with a different input than the USB webcam mic for Webcamoid (and for gucview).
    That's what I try to do ie record with webcam mic.
    URL: https://paste.opensuse.org/99615678

    I don't quite understand the linux sound system. For me it's like a himmeli (a Finnish Christmas decoration)
    URL: https://paste.opensuse.org/13350859

  5. #15
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Erlangen
    Posts
    2,974

    Default Re: No sound in webcam recorded video

    Quote Originally Posted by RaijaR View Post
    That's what I try to do ie record with webcam mic.
    URL: https://paste.opensuse.org/99615678

    I don't quite understand the linux sound system. For me it's like a himmeli (a Finnish Christmas decoration)
    URL: https://paste.opensuse.org/13350859
    Ever tried 'Configure' tab?
    AMD Athlon 4850e (2009), openSUSE 13.1, KDE 4, Intel i3-4130 (2014), i7-6700K (2016), i5-8250U (2018), AMD Ryzen 5 3400G (2020), openSUSE Tumbleweed, KDE Plasma 5

  6. #16
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Finland
    Posts
    98

    Default Re: No sound in webcam recorded video

    Quote Originally Posted by karlmistelberger View Post
    Ever tried 'Configure' tab?
    Yes. But I don't know what I'm strictly speaking configurating. The HD Webcam C525 is obvious but Sisäinen Äänentoisto (Built-In Audio?) is not. There are lot of choices which are unavailable. I will try do a list of the choices but it takes time.

    URL: https://paste.opensuse.org/83499321

  7. #17
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Finland
    Posts
    98

    Default Re: No sound in webcam recorded video

    Volume Control choices in Configure tap

    Translation:
    analoginen - analog
    molemmat suunnat - bi-directon
    poissa - off

    URL: https://paste.opensuse.org/63112297
    URL: https://paste.opensuse.org/39870449

  8. #18
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Finland
    Posts
    98

    Default Re: No sound in webcam recorded video

    There is site where it is told same kind of problem https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=221592

    These listings had been requested:
    Code:
    lsusb -tpacmd list-cards
    pacmd list-sources
    #While recording something you want to hear
    pacmd list-source-outputs  sudo fuser -v /dev/snd/*
    So I put my outputs here

    Code:
    raija@Tumbleweed:~> lsusb -t         
    /:  Bus 02.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=xhci_hcd/6p, 10000M
    /:  Bus 01.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=xhci_hcd/12p, 480M
        |__ Port 3: Dev 2, If 0, Class=Hub, Driver=hub/4p, 480M
            |__ Port 4: Dev 5, If 1, Class=Human Interface Device, Driver=usbhid, 12M
            |__ Port 4: Dev 5, If 0, Class=Human Interface Device, Driver=usbhid, 12M
            |__ Port 3: Dev 4, If 0, Class=Human Interface Device, Driver=usbhid, 12M
            |__ Port 1: Dev 8, If 0, Class=Vendor Specific Class, Driver=usbfs, 480M
        |__ Port 4: Dev 3, If 3, Class=Video, Driver=uvcvideo, 480M
        |__ Port 4: Dev 3, If 1, Class=Audio, Driver=snd-usb-audio, 480M
        |__ Port 4: Dev 3, If 2, Class=Video, Driver=uvcvideo, 480M
        |__ Port 4: Dev 3, If 0, Class=Audio, Driver=snd-usb-audio, 480M
        |__ Port 10: Dev 6, If 0, Class=Wireless, Driver=btusb, 12M
        |__ Port 10: Dev 6, If 1, Class=Wireless, Driver=btusb, 12M
    raija@Tumbleweed:~> 
    
    Code:
     raija@Tumbleweed:~> pacmd list-cards
    2 card(s) available.
        index: 0
            name: <alsa_card.usb-046d_HD_Webcam_C525_72413800-00>
            driver: <module-alsa-card.c>
            owner module: 6
            properties:
                    alsa.card = "0"
                    alsa.card_name = "HD Webcam C525"
                    alsa.long_card_name = "HD Webcam C525 at usb-0000:00:14.0-4, high speed"
                    alsa.driver_name = "snd_usb_audio"
                    device.bus_path = "pci-0000:00:14.0-usb-0:4:1.0"
                    sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-4/1-4:1.0/sound/card0"
                    udev.id = "usb-046d_HD_Webcam_C525_72413800-00"
                    device.bus = "usb"
                    device.vendor.id = "046d"
                    device.vendor.name = "Logitech, Inc."
                    device.product.id = "0826"
                    device.product.name = "HD Webcam C525"
                    device.serial = "046d_HD_Webcam_C525_72413800"
                    device.form_factor = "webcam"
                    device.string = "0"
                    device.description = "HD Webcam C525"
                    module-udev-detect.discovered = "1"
                    device.icon_name = "camera-web-usb"
            profiles:
                    input:mono-fallback: Mono Input (priority 1, available: unknown)
                    input:multichannel-input: Multichannel Input (priority 1, available: unknown)
                    off: Poissa (priority 0, available: unknown)
            active profile: <input:mono-fallback>
            sources:
                    alsa_input.usb-046d_HD_Webcam_C525_72413800-00.mono-fallback/#0: HD Webcam C525 Mono
            ports:
                    analog-input-mic: Microphone (priority 8700, latency offset 0 usec, available: unknown)
                            properties:
                                    device.icon_name = "audio-input-microphone"
        index: 1
            name: <alsa_card.pci-0000_00_1f.3>
            driver: <module-alsa-card.c>
            owner module: 7
            properties:
                    alsa.card = "1"
                    alsa.card_name = "HDA Intel PCH"
                    alsa.long_card_name = "HDA Intel PCH at 0xc0a20000 irq 131"
                    alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
                    device.bus_path = "pci-0000:00:1f.3"
                    sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1f.3/sound/card1"
                    device.bus = "pci"
                    device.vendor.id = "8086"
                    device.vendor.name = "Intel Corporation"
                    device.product.id = "9dc8"
                    device.product.name = "Cannon Point-LP High Definition Audio Controller"
                    device.form_factor = "internal"
                    device.string = "1"
                    device.description = "Sisäinen äänentoisto"
                    module-udev-detect.discovered = "1"
                    device.icon_name = "audio-card-pci"
            profiles:
                    input:analog-stereo: Analoginen stereo Input (priority 65, available: unknown)
                    output:analog-stereo: Analoginen stereo Output (priority 6500, available: unknown)
                    output:analog-stereo+input:analog-stereo: Analoginen stereo, molemmat suunnat (priority 6565, available: unknown)
                    output:hdmi-stereo: Digital Stereo (HDMI) Output (priority 5900, available: unknown)
                    output:hdmi-stereo+input:analog-stereo: Digital Stereo (HDMI) Output + Analoginen stereo Input (priority 5965, available: unknown)
                    output:hdmi-stereo-extra1: Digital Stereo (HDMI 2) Output (priority 5700, available: no)
                    output:hdmi-stereo-extra1+input:analog-stereo: Digital Stereo (HDMI 2) Output + Analoginen stereo Input (priority 5765, available: no)
                    output:hdmi-surround-extra1: Digital Surround 5.1 (HDMI 2) Output (priority 600, available: no)
                    output:hdmi-surround-extra1+input:analog-stereo: Digital Surround 5.1 (HDMI 2) Output + Analoginen stereo Input (priority 665, available: no)
                    output:hdmi-surround71-extra1: Digital Surround 7.1 (HDMI 2) Output (priority 600, available: no)
                    output:hdmi-surround71-extra1+input:analog-stereo: Digital Surround 7.1 (HDMI 2) Output + Analoginen stereo Input (priority 665, available: no)
                    output:hdmi-stereo-extra2: Digital Stereo (HDMI 3) Output (priority 5700, available: no)
                    output:hdmi-stereo-extra2+input:analog-stereo: Digital Stereo (HDMI 3) Output + Analoginen stereo Input (priority 5765, available: no)
                    output:hdmi-surround-extra2: Digital Surround 5.1 (HDMI 3) Output (priority 600, available: no)
                    output:hdmi-surround-extra2+input:analog-stereo: Digital Surround 5.1 (HDMI 3) Output + Analoginen stereo Input (priority 665, available: no)
                    output:hdmi-surround71-extra2: Digital Surround 7.1 (HDMI 3) Output (priority 600, available: no)
                    output:hdmi-surround71-extra2+input:analog-stereo: Digital Surround 7.1 (HDMI 3) Output + Analoginen stereo Input (priority 665, available: no)
                    output:hdmi-stereo-extra3: Digital Stereo (HDMI 4) Output (priority 5700, available: no)
                    output:hdmi-stereo-extra3+input:analog-stereo: Digital Stereo (HDMI 4) Output + Analoginen stereo Input (priority 5765, available: no)
                    output:hdmi-surround-extra3: Digital Surround 5.1 (HDMI 4) Output (priority 600, available: no)
                    output:hdmi-surround-extra3+input:analog-stereo: Digital Surround 5.1 (HDMI 4) Output + Analoginen stereo Input (priority 665, available: no)
                    output:hdmi-surround71-extra3: Digital Surround 7.1 (HDMI 4) Output (priority 600, available: no)
                    output:hdmi-surround71-extra3+input:analog-stereo: Digital Surround 7.1 (HDMI 4) Output + Analoginen stereo Input (priority 665, available: no)
                    output:hdmi-stereo-extra4: Digital Stereo (HDMI 5) Output (priority 5700, available: no)
                    output:hdmi-stereo-extra4+input:analog-stereo: Digital Stereo (HDMI 5) Output + Analoginen stereo Input (priority 5765, available: no)
                    output:hdmi-surround-extra4: Digital Surround 5.1 (HDMI 5) Output (priority 600, available: no)
                    output:hdmi-surround-extra4+input:analog-stereo: Digital Surround 5.1 (HDMI 5) Output + Analoginen stereo Input (priority 665, available: no)
                    output:hdmi-surround71-extra4: Digital Surround 7.1 (HDMI 5) Output (priority 600, available: no)
                    output:hdmi-surround71-extra4+input:analog-stereo: Digital Surround 7.1 (HDMI 5) Output + Analoginen stereo Input (priority 665, available: no)
                    off: Poissa (priority 0, available: unknown)
            active profile: <output:analog-stereo>
            sinks:
                    alsa_output.pci-0000_00_1f.3.analog-stereo/#0: Sisäinen äänentoisto Analoginen stereo
            sources:
                    alsa_output.pci-0000_00_1f.3.analog-stereo.monitor/#1: Monitor of Sisäinen äänentoisto Analoginen stereo
            ports:
                    analog-input-internal-mic: Internal Microphone (priority 8900, latency offset 0 usec, available: unknown)
                            properties:
                                    device.icon_name = "audio-input-microphone"
                    analog-input-mic: Microphone (priority 8700, latency offset 0 usec, available: no)
                            properties:
                                    device.icon_name = "audio-input-microphone"
                    analog-output-headphones: Headphones (priority 9900, latency offset 0 usec, available: yes)
                            properties:
                                    device.icon_name = "audio-headphones"
                    hdmi-output-0: HDMI / DisplayPort (priority 5900, latency offset 0 usec, available: yes)
                            properties:
                                    device.icon_name = "video-display"
                                    device.product.name = "MX279"
                    hdmi-output-1: HDMI / DisplayPort 2 (priority 5800, latency offset 0 usec, available: no)
                            properties:
                                    device.icon_name = "video-display"
                    hdmi-output-2: HDMI / DisplayPort 3 (priority 5700, latency offset 0 usec, available: no)
                            properties:
                                    device.icon_name = "video-display"
                    hdmi-output-3: HDMI / DisplayPort 4 (priority 5600, latency offset 0 usec, available: no)
                            properties:
                                    device.icon_name = "video-display"
                    hdmi-output-4: HDMI / DisplayPort 5 (priority 5500, latency offset 0 usec, available: no)
                            properties:
                                    device.icon_name = "video-display"
    raija@Tumbleweed:~> 
    
    More next post...

  9. #19
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Finland
    Posts
    98

    Default Re: No sound in webcam recorded video

    Code:
    raija@Tumbleweed:~> pacmd list-sources
    3 source(s) available.
      * index: 0
            name: <alsa_input.usb-046d_HD_Webcam_C525_72413800-00.mono-fallback>
            driver: <module-alsa-card.c>
            flags: HARDWARE HW_MUTE_CTRL HW_VOLUME_CTRL DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
            state: SUSPENDED
            suspend cause: IDLE
            priority: 9040
            volume: mono: 77332 / 118% / 4,31 dB
                    balance 0,00
            base volume: 20724 /  32% / -30,00 dB
            volume steps: 65537
            muted: no
            current latency: 0,00 ms
            max rewind: 0 KiB
            sample spec: s16le 1 kan. 48000Hz
            channel map: mono
                         Mono
            used by: 0
            linked by: 0
            configured latency: 0,00 ms; range is 0,50 .. 2000,00 ms
            card: 0 <alsa_card.usb-046d_HD_Webcam_C525_72413800-00>
            module: 6
            properties:
                    alsa.resolution_bits = "16"
                    device.api = "alsa"
                    device.class = "sound"
                    alsa.class = "generic"
                    alsa.subclass = "generic-mix"
                    alsa.name = "USB Audio"
                    alsa.id = "USB Audio"
                    alsa.subdevice = "0"
                    alsa.subdevice_name = "subdevice #0"
                    alsa.device = "0"
                    alsa.card = "0"
                    alsa.card_name = "HD Webcam C525"
                    alsa.long_card_name = "HD Webcam C525 at usb-0000:00:14.0-4, high speed"
                    alsa.driver_name = "snd_usb_audio"
                    device.bus_path = "pci-0000:00:14.0-usb-0:4:1.0"
                    sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-4/1-4:1.0/sound/card0"
                    udev.id = "usb-046d_HD_Webcam_C525_72413800-00"
                    device.bus = "usb"
                    device.vendor.id = "046d"
                    device.vendor.name = "Logitech, Inc."
                    device.product.id = "0826"
                    device.product.name = "HD Webcam C525"
                    device.serial = "046d_HD_Webcam_C525_72413800"
                    device.form_factor = "webcam"
                    device.string = "hw:0"
                    device.buffering.buffer_size = "192000"
                    device.buffering.fragment_size = "96000"
                    device.access_mode = "mmap+timer"
                    device.profile.name = "mono-fallback"
                    device.profile.description = "Mono"
                    device.description = "HD Webcam C525 Mono"
                    module-udev-detect.discovered = "1"
                    device.icon_name = "camera-web-usb"
            ports:
                    analog-input-mic: Microphone (priority 8700, latency offset 0 usec, available: unknown)
                            properties:
                                    device.icon_name = "audio-input-microphone"
            active port: <analog-input-mic>
        index: 1
            name: <alsa_output.pci-0000_00_1f.3.analog-stereo.monitor>
            driver: <module-alsa-card.c>
            flags: DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
            state: IDLE
            suspend cause: (none)
            priority: 1030
            volume: front-left: 65536 / 100% / 0,00 dB,   front-right: 65536 / 100% / 0,00 dB
                    balance 0,00
            base volume: 65536 / 100% / 0,00 dB
            volume steps: 65537
            muted: no
            current latency: 0,00 ms
            max rewind: 18 KiB
            sample spec: s16le 2 kan. 44100Hz
            channel map: front-left,front-right
                         Stereo
            used by: 0
            linked by: 0
            configured latency: 2000,00 ms; range is 0,50 .. 2000,00 ms
            monitor_of: 0
            card: 1 <alsa_card.pci-0000_00_1f.3>
            module: 7
            properties:
                    device.description = "Monitor of Sisäinen äänentoisto Analoginen stereo"
                    device.class = "monitor"
                    alsa.card = "1"
                    alsa.card_name = "HDA Intel PCH"
                    alsa.long_card_name = "HDA Intel PCH at 0xc0a20000 irq 131"
                    alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
                    device.bus_path = "pci-0000:00:1f.3"
                    sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1f.3/sound/card1"
                    device.bus = "pci"
                    device.vendor.id = "8086"
                    device.vendor.name = "Intel Corporation"
                    device.product.id = "9dc8"
                    device.product.name = "Cannon Point-LP High Definition Audio Controller"
                    device.form_factor = "internal"
                    device.string = "1"
                    module-udev-detect.discovered = "1"
                    device.icon_name = "audio-card-pci"
        index: 2
            name: <combined.monitor>
            driver: <module-combine-sink.c>
            flags: DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
            state: IDLE
            suspend cause: (none)
            priority: 1000
            volume: front-left: 65536 / 100% / 0,00 dB,   front-right: 65536 / 100% / 0,00 dB
                    balance 0,00
            base volume: 65536 / 100% / 0,00 dB
            volume steps: 65537
            muted: no
            current latency: 0,00 ms
            max rewind: 0 KiB
            sample spec: s16le 2 kan. 44100Hz
            channel map: front-left,front-right
                         Stereo
            used by: 0
            linked by: 0
            configured latency: 200,00 ms; range is 0,50 .. 200,00 ms
            monitor_of: 1
            module: 15
            properties:
                    device.description = "Monitor Source of Simultaneous output to Sisäinen äänentoisto Analoginen stereo"
                    device.class = "monitor"
                    device.icon_name = "audio-input-microphone"
    raija@Tumbleweed:~>
     




    Code:
    raija@Tumbleweed:~> pacmd list-source-outputs
    1 source output(s) available.
        index: 17
            driver: <protocol-native.c>
            flags:  
            state: RUNNING
            source: 0 <alsa_input.usb-046d_HD_Webcam_C525_72413800-00.mono-fallback>
            volume: front-left: 65536 / 100% / 0,00 dB,   front-right: 65536 / 100% / 0,00 dB
                    balance 0,00
            muted: no
            current latency: 0,00 ms
            requested latency: 2000,00 ms
            sample spec: s16le 2 kan. 44100Hz
            channel map: front-left,front-right
                         Stereo
            resample method: speex-float-1
            owner module: 12
            client: 60 <Webcamoid>
            properties:
                    media.name = "Webcamoid"
                    application.name = "Webcamoid"
                    native-protocol.peer = "UNIX socket client"
                    native-protocol.version = "34"
                    application.process.id = "18679"
                    application.process.user = "raija"
                    application.process.host = "Tumbleweed"
                    application.process.binary = "webcamoid"
                    application.language = "fi_FI.UTF-8"
                    window.x11.display = ":0"
                    application.process.machine_id = "0411357664b94166a19021bf90061ac8"
                    application.process.session_id = "3"
                    application.icon_name = "webcamoid"
                    module-stream-restore.id = "source-output-by-application-name:Webcamoid"
    raija@Tumbleweed:~> 
    
    
    Code:
    raija@Tumbleweed:~> sudo fuser -v /dev/snd/*
    [sudo] root-käyttäjän salasana:  
                         KÄYTTÄJÄ    PID ACCESS KÄSKY
    /dev/snd/controlC0:  raija      7827 F.... pulseaudio
    /dev/snd/controlC1:  raija      7827 F.... pulseaudio
    /dev/snd/pcmC1D0p:   raija      7827 F...m pulseaudio
    raija@Tumbleweed:~> 
    
    

  10. #20
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Finland
    Posts
    98

    Default Re: No sound in webcam recorded video

    Is it possible that Webcamoid (or some one else) is trying to use wrong USB?!

    You can see logs:


    Aug 03 01:55:10 Tumbleweed kernel: usb 1-4: Failed to query (SET_CUR) UVC control 4 on unit 1: -32 (exp. 4).
    Aug 03 01:55:10 Tumbleweed kernel: usb 1-4: Failed to query (SET_CUR) UVC control 6 on unit 1: -32 (exp. 2).
    Aug 03 01:55:11 Tumbleweed kernel: usb 1-4: Failed to query (SET_CUR) UVC control 4 on unit 1: -32 (exp. 4).
    Aug 03 01:55:11 Tumbleweed kernel: usb 1-4: Failed to query (SET_CUR) UVC control 6 on unit 1: -32 (exp. 2).
    Aug 03 01:55:11 Tumbleweed kernel: usb 1-4: Failed to query (SET_CUR) UVC control 8 on unit 1: -32 (exp. 1).


    But if I understand right the usb 1-4 is not C525 camera but keyboard or mouse (I don't remember which is which)


    Tumbleweed:~ # lsusb
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
    Bus 001 Device 003: ID 046d:0826 Logitech, Inc. HD Webcam C525
    Bus 001 Device 005: ID 046d:c534 Logitech, Inc. Unifying Receiver
    Bus 001 Device 004: ID 046d:c542 Logitech, Inc. Wireless Receiver
    Bus 001 Device 008: ID 22b8:2e82 Motorola PCS XT1541 [Moto G 3rd Gen]
    Bus 001 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. Hub
    Bus 001 Device 006: ID 8087:0aaa Intel Corp. Bluetooth 9460/9560 Jefferson Peak (JfP)
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Tumbleweed:~ #

    Code:
    Tumbleweed:~ # journalctl --since "2021-08-03 01:55:00"
    -- Journal begins at Tue 2021-01-12 15:58:19 EET, ends at Tue 2021-08-03 01:57:10 EEST. --
    Aug 03 01:55:08 Tumbleweed plasmashell[7787]: file:///usr/share/plasma/plasmoids/org.kde.plasma.kicker/contents/ui/ItemListDialog.qml:51: TypeError: Cannot read property >
    Aug 03 01:55:08 Tumbleweed plasmashell[7787]: trying to show an empty dialog
    Aug 03 01:55:08 Tumbleweed plasmashell[7787]: file:///usr/share/plasma/plasmoids/org.kde.plasma.kicker/contents/ui/ItemListDialog.qml:51: TypeError: Cannot read property >
    Aug 03 01:55:08 Tumbleweed plasmashell[7787]: trying to show an empty dialog
    Aug 03 01:55:09 Tumbleweed systemd[1529]: Started Webcamoid - Webcam Capture Software.
    Aug 03 01:55:10 Tumbleweed webcamoid[20293]: WARNING: Cannot find style "Universal" - fallback: "/usr/lib64/qt5/qml/QtQuick/Controls/Styles/Desktop"
    Aug 03 01:55:10 Tumbleweed webcamoid[20293]: qrc:/Webcamoid/share/qml/RecordConfig.qml:126:5: QML Label: Detected anchors on an item that is managed by a layout. This is >
    Aug 03 01:55:10 Tumbleweed kernel: usb 1-4: Failed to query (SET_CUR) UVC control 4 on unit 1: -32 (exp. 4).
    Aug 03 01:55:10 Tumbleweed kernel: usb 1-4: Failed to query (SET_CUR) UVC control 6 on unit 1: -32 (exp. 2).
    Aug 03 01:55:10 Tumbleweed plasmashell[7787]: qrc:/plasma/plasmoids/org.kde.plasma.volume/contents/ui/ListItemBase.qml:233: TypeError: Cannot read property 'visible' of n>
    Aug 03 01:55:10 Tumbleweed webcamoid[20293]: qrc:/Webcamoid/share/qml/OutputConfig.qml:26:1: QML OutputConfig: Detected anchors on an item that is managed by a layout. Th>
    Aug 03 01:55:10 Tumbleweed plasmashell[7787]: qrc:/plasma/plasmoids/org.kde.plasma.volume/contents/ui/ListItemBase.qml:233: TypeError: Cannot read property 'visible' of n>
    Aug 03 01:55:11 Tumbleweed kernel: usb 1-4: Failed to query (SET_CUR) UVC control 4 on unit 1: -32 (exp. 4).
    Aug 03 01:55:11 Tumbleweed kernel: usb 1-4: Failed to query (SET_CUR) UVC control 6 on unit 1: -32 (exp. 2).
    Aug 03 01:55:11 Tumbleweed kernel: usb 1-4: Failed to query (SET_CUR) UVC control 8 on unit 1: -32 (exp. 1).
    Aug 03 01:55:11 Tumbleweed webcamoid[20293]: qrc:/VirtualCamera/share/qml/main.qml:25:1: QML GridLayout: Detected anchors on an item that is managed by a layout. This is >
    Aug 03 01:55:11 Tumbleweed webcamoid[20293]: qrc:/Webcamoid/share/qml/OutputConfig.qml:26:1: QML OutputConfig: Detected anchors on an item that is managed by a layout. Th>
    Aug 03 01:55:11 Tumbleweed webcamoid[20293]: qrc:/Webcamoid/share/qml/RecordConfig.qml:126:5: QML Label: Detected anchors on an item that is managed by a layout. This is >
    Aug 03 01:55:13 Tumbleweed webcamoid[20293]: qrc:/Webcamoid/share/qml/RecordConfig.qml:126:5: QML Label: Detected anchors on an item that is managed by a layout. This is >
    Aug 03 01:55:13 Tumbleweed webcamoid[20293]: qrc:/Webcamoid/share/qml/OptionList.qml:53: TypeError: Cannot read property 'right' of null
    Aug 03 01:55:13 Tumbleweed webcamoid[20293]: qrc:/Webcamoid/share/qml/OptionList.qml:54: TypeError: Cannot read property 'left' of null
    
    
    ... a few hundred TypeErrors log deleted ....
    
    
    Aug 03 01:55:13 Tumbleweed webcamoid[20293]: qrc:/Webcamoid/share/qml/OptionList.qml:54: TypeError: Cannot read property 'left' of null
    Aug 03 01:55:16 Tumbleweed webcamoid[20293]: kf.i18n: "Interpolation {$[gen %1]} in {$[gen %1] &asetukset...} failed: Non-string return value: undefined"
    Aug 03 01:55:16 Tumbleweed webcamoid[20293]: kf.i18n: "Interpolation {$[gen %1]} in {$[gen %1] käyttö&ohj...} failed: Non-string return value: undefined"
    Aug 03 01:55:16 Tumbleweed webcamoid[20293]: kf.i18n: "Interpolation {$[elat %1]} in {&Tietoa $[yleisnimi_...} failed: Non-string return value: undefined"
    Aug 03 01:55:16 Tumbleweed kdeinit5[20336]: Qt: Session management error: networkIdsList argument is NULL
    Aug 03 01:55:17 Tumbleweed kdeinit5[20336]: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
    Aug 03 01:55:19 Tumbleweed kwin_x11[7746]: kwin_core: XCB error: 152 (BadDamage), sequence: 16820, resource id: 18943731, major code: 143 (DAMAGE), minor code: 2 (Destroy)
    Aug 03 01:55:20 Tumbleweed webcamoid[20293]: qrc:/Webcamoid/share/qml/RecordConfig.qml:126:5: QML Label: Detected anchors on an item that is managed by a layout. This is >
    Aug 03 01:55:20 Tumbleweed kded5[7742]: Registering ":1.212/StatusNotifierItem" to system tray
    Aug 03 01:55:21 Tumbleweed webcamoid[20293]: Error:  Invalid argument
    Aug 03 01:55:24 Tumbleweed webcamoid[20293]: Error:  Invalid argument
    Aug 03 01:55:24 Tumbleweed webcamoid[20293]: Error:  Invalid argument
    Aug 03 01:55:24 Tumbleweed webcamoid[20293]: Error:  Invalid argument
    
    
    ... a few thousand errors log deleted ....
    
    
    Aug 03 01:55:24 Tumbleweed webcamoid[20293]: Error:  Invalid argument
    Aug 03 01:55:24 Tumbleweed webcamoid[20293]: Error:  Invalid argument
    Aug 03 01:55:24 Tumbleweed webcamoid[20293]: Error:  Invalid argument
    Aug 03 01:55:25 Tumbleweed webcamoid[20293]: Error:  Invalid argument
    Aug 03 01:55:28 Tumbleweed webcamoid[20293]: qrc:/Webcamoid/share/qml/RecordConfig.qml:126:5: QML Label: Detected anchors on an item that is managed by a layout. This is >
    Aug 03 01:55:28 Tumbleweed kded5[7742]: Service  ":1.212" unregistered
    Aug 03 01:55:28 Tumbleweed plasmashell[7787]: qrc:/plasma/plasmoids/org.kde.plasma.volume/contents/ui/ListItemBase.qml:233: TypeError: Cannot read property 'visible' of n>
    Aug 03 01:55:32 Tumbleweed kwin_x11[7746]: kwin_core: XCB error: 152 (BadDamage), sequence: 24547, resource id: 18944258, major code: 143 (DAMAGE), minor code: 2 (Destroy)
    Aug 03 01:55:34 Tumbleweed plasmashell[7787]: qrc:/plasma/plasmoids/org.kde.plasma.volume/contents/ui/ListItemBase.qml:233: TypeError: Cannot read property 'visible' of n>
    Aug 03 01:55:34 Tumbleweed systemd[1529]: app-webcamoid-56ef893fb0594428bd9c6554b93e3ad2.scope: Deactivated successfully.
    Aug 03 01:55:34 Tumbleweed systemd[1529]: app-webcamoid-56ef893fb0594428bd9c6554b93e3ad2.scope: Consumed 11.575s CPU time.
    Aug 03 01:57:00 Tumbleweed konsole[8509]: Process  8521  did not die with SIGHUP
    Aug 03 01:57:00 Tumbleweed su[8521]: pam_unix(su-l:session): session closed for user root
    Aug 03 01:57:00 Tumbleweed systemd[1529]: app-konsolesu-e135a9e440f24f1c894df22f4c9e57dc.scope: Deactivated successfully.
    Aug 03 01:57:00 Tumbleweed systemd[1529]: app-konsolesu-e135a9e440f24f1c894df22f4c9e57dc.scope: Consumed 32.496s CPU time.
    Aug 03 01:57:06 Tumbleweed systemd[1529]: Started Terminal - Super User Mode.
    Aug 03 01:57:06 Tumbleweed konsole[20468]: kf.i18n: "Interpolation {$[gen %1]} in {$[gen %1] &asetukset...} failed: Non-string return value: undefined"
    Aug 03 01:57:06 Tumbleweed konsole[20468]: kf.i18n: "Interpolation {$[gen %1]} in {$[gen %1] käyttö&ohj...} failed: Non-string return value: undefined"
    Aug 03 01:57:06 Tumbleweed konsole[20468]: kf.i18n: "Interpolation {$[elat %1]} in {&Tietoa $[yleisnimi_...} failed: Non-string return value: undefined"
    Aug 03 01:57:10 Tumbleweed su[20480]: (to root) raija on pts/2
    Aug 03 01:57:10 Tumbleweed su[20480]: pam_unix(su-l:session): session opened for user root(uid=0) by raija(uid=1000)
    lines 3873-3911/3911 (END)

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •