Results 1 to 3 of 3

Thread: Can no longer set correct keyboard in regional settings and widget has gone too. Help please.

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1,955
    Blog Entries
    1

    Default Can no longer set correct keyboard in regional settings and widget has gone too. Help please.

    I used to have a widget in my system tray which showed the UK and US flags and enabled me to switch.

    I needed this switch because, in spite of all my system being set for UK as default, on re-booting the US system was always enabled and I had to change before starting work.
    At least I was able to change back to UK using the widget. Now it has gone and I am stuck with # instead of the pound sign. My system is all showing UK set as the default but clearly it is not working.
    I need the pound sign when working. How may I enter it please?

  2. #2
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    186

    Default Re: Can no longer set correct keyboard in regional settings and widget has gone too. Help please.

    I had a similar issue once and it drove me mad. Then I found out Ibus had been installed (not sure how or why). Solution for me was to either configure IBus (Settings -> IBus Preferences), add a UK keyboard and optionally delete the US one tat was there by default or just remove all the IBus stuff via YaST Software management.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Rotterdam
    Posts
    550

    Default Re: Can no longer set correct keyboard in regional settings and widget has gone too. Help please.

    Did you try right-click on the Screen, Add widget?

    I have the Widget and the About shows:


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •