Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Missing menu item, after installation with yast

  1. #1

    Default Missing menu item, after installation with yast

    Hi all,
    I just installed Leap 15.2.
    I had to install some applications like: Ardour6, webcamoid, droidcam.
    I manually added the repositories.
    I used Yast to install this applications, but no item was created in KDE plasma menu after these installations.

    Any help would be kindly appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    29,469

    Default Re: Missing menu item, after installation with yast

    You mean you expected that items in the main KDE menu should have been added for these hree applications?

    I do not know them, but are you sure that all these programs are intended to be used from the end-user GUI?
    Henk van Velden

  3. #3

    Default Re: Missing menu item, after installation with yast

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    You mean you expected that items in the main KDE menu should have been added for these hree applications?

    I do not know them, but are you sure that all these programs are intended to be used from the end-user GUI?
    Yes they are all GUI applications.

    I come from Ubuntu 18.04 and I never had such problems.

    Should I switch to Gnome?

  4. #4

    Default Re: Missing menu item, after installation with yast

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    You mean you expected that items in the main KDE menu should have been added for these hree applications?

    I do not know them, but are you sure that all these programs are intended to be used from the end-user GUI?
    It happened with chromium too.
    I can run it from console, but I can's see the new entry in menu.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sauerland
    Posts
    6,627

    Default AW: Missing menu item, after installation with yast

    Please post:
    Code:
    zypper lr -d

  6. #6

    Default Re: AW: Missing menu item, after installation with yast

    Quote Originally Posted by Sauerland View Post
    Please post:
    Code:
    zypper lr -d
    Code:
    #  | Alias                     | Name                                                                     | Enabled   | GPG Check     | Refresh       | Priority | Type   | URI                                                                                          | Service
    ---+---------------------------+--------------------------------------------------------------------------+-----------+---------------+---------------+----------+--------+----------------------------------------------------------------------------------------------+---------
     1 | home_Herbster0815         | MyStuff (openSUSE_Leap_15.2)                                             | Sì        | (r ) Sì       | No            |   99     | rpm-md | https://download.opensuse.org/repositories/home:/Herbster0815/openSUSE_Leap_15.2/            | 
     2 | multimedia_apps           | Multimedia Applications (openSUSE_Leap_15.2)                             | Sì        | (r ) Sì       | No            |   99     | rpm-md | https://download.opensuse.org/repositories/multimedia:/apps/openSUSE_Leap_15.2/              | 
     3 | multimedia_libs           | Multimedia Libraries, Codecs and Command Line Tools (openSUSE_Leap_15.2) | Sì        | (r ) Sì       | No            |   99     | rpm-md | https://download.opensuse.org/repositories/multimedia:/libs/openSUSE_Leap_15.2/              | 
     4 | openSUSE-Leap-15.2-1      | openSUSE-Leap-15.2-1                                                     | No        | ----          | ----          |   99     | rpm-md | hd:/?device=/dev/disk/by-id/usb-Kingston_DataTraveler_3.0_60A44C3FB294F04079680113-0:0-part2 | 
     5 | repo-debug                | Debug Repository                                                         | No        | ----          | ----          |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/debug/distribution/leap/15.2/repo/oss/                          | 
     6 | repo-debug-non-oss        | Debug Repository (Non-OSS)                                               | No        | ----          | ----          |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/debug/distribution/leap/15.2/repo/non-oss/                      | 
     7 | repo-debug-update         | Update Repository (Debug)                                                | No        | ----          | ----          |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/debug/update/leap/15.2/oss/                                     | 
     8 | repo-debug-update-non-oss | Update Repository (Debug, Non-OSS)                                       | No        | ----          | ----          |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/debug/update/leap/15.2/non-oss/                                 | 
     9 | repo-non-oss              | Non-OSS Repository                                                       | Sì        | (r ) Sì       | Sì            |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/distribution/leap/15.2/repo/non-oss/                            | 
    10 | repo-oss                  | Main Repository                                                          | Sì        | (r ) Sì       | Sì            |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/distribution/leap/15.2/repo/oss/                                | 
    11 | repo-source               | Source Repository                                                        | No        | ----          | ----          |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/source/distribution/leap/15.2/repo/oss/                         | 
    12 | repo-source-non-oss       | Source Repository (Non-OSS)                                              | No        | ----          | ----          |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/source/distribution/leap/15.2/repo/non-oss/                     | 
    13 | repo-update               | Main Update Repository                                                   | Sì        | (r ) Sì       | Sì            |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/leap/15.2/oss/                                           | 
    14 | repo-update-non-oss       | Update Repository (Non-Oss)                                              | Sì        | (r ) Sì       | Sì            |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/leap/15.2/non-oss/                                       |
    https://pastebin.com/rRAumt9w

  7. #7
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sauerland
    Posts
    6,627

    Default AW: Missing menu item, after installation with yast

    If you enable an Repo you should always enable the refresh.

    After that please:
    Code:
    zypper up

  8. #8

    Default Re: AW: Missing menu item, after installation with yast

    Quote Originally Posted by Sauerland View Post
    If you enable an Repo you should always enable the refresh.

    After that please:
    Code:
    zypper up
    Yes , now I have done it, but I still can't see chromium in KDE menu. Why?

  9. #9
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sauerland
    Posts
    6,627

    Default AW: Missing menu item, after installation with yast

    Can you search for chromium in the search tab of the kmenu?

    As User:
    Code:
    kbuildsycoca5

  10. #10
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    16,274

    Default Re: Missing menu item, after installation with yast

    You know that you can add menu items manually?????

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •