Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 68

Thread: Kernel 5.10.1 problems?

  1. #31
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    USA
    Posts
    70

    Default Re: Kernel 5.10.1 problems?

    Same errors with 5.10.1-default kernel (tumbleweed 20201222 & 20201224). Machine boots fine with 5.9.XX kernels, but hangs either at the "Tumbleweed" loading page (i.e. never makes it to LUKS decrypt) or prints a page of

    > BUG: workqueue lockup -- pool cpus=13 node=0 flags=0 nice=0 stuck for 254s!

    + Lenovo T14 with Ryzen 4750U
    + Tumbleweed 20201224

  2. #32

    Default Re: Kernel 5.10.1 problems?

    Quote Originally Posted by dth2 View Post
    My desktop has a nvidia graphic card.

    It might be a hard drive issue. The desktop with the problem has a ssd drive and the old desktop which I tried (which worked fine with the kernel) has just an old fashioned drive.
    I missed this the first time around. I have Tumbleweed on an SSD. I should try an old-school drive to see what happens.

  3. #33
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,667

    Default Re: Kernel 5.10.1 problems?

    just to confirm I'm also seeing this.
    On a Lenovo thinkcentre
    Using iwlwifi
    intel gpu

    exiting plymouth I see a continue scroll of . . .

    Code:
    A start job is running for user login management
    Code:
    A start job is running for HOLD until boot process finishes up
    Code:
    A start job is running for purge old kernels
    reverting to 5.9.xx kernel all is good

  4. #34
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    UK
    Posts
    799

    Default Re: Kernel 5.10.1 problems?

    Well I just updated my TW/KDE ASUS I7 laptop to this level and it boots fine. It has an SSD and uses Wi-Fi and all working perfectly as far as I can see. So now to undrstand the differences between this laptop and my desktop which fails with this kernel.

    Stuart

  5. #35

    Default Re: Kernel 5.10.1 problems?

    Hi All,

    Exact identical error for me with kernel 5.10.1 - using plasma.

    In the meantime I've reverted back to previous kernel in order to boot my laptop. Asus Tuf Gaming Machine


    Processors: 12 × Intel® Core™ i7-8750H CPU @ 2.20GHz
    Memory: 15.5 GiB of RAM
    Graphics Processor: GeForce GTX 1050 Ti/PCIe/SSE2

  6. #36

    Default Re: Kernel 5.10.1 problems?

    Quote Originally Posted by farcusnz View Post
    just to confirm I'm also seeing this.
    On a Lenovo thinkcentre
    Using iwlwifi
    intel gpu

    exiting plymouth I see a continue scroll of . . .

    Code:
    A start job is running for user login management
    Code:
    A start job is running for HOLD until boot process finishes up
    Code:
    A start job is running for purge old kernels
    reverting to 5.9.xx kernel all is good
    I see the same, plus other stuff, on my Lenovo IdeaPad.

  7. #37
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Germany
    Posts
    945

    Default Re: Kernel 5.10.1 problems?

    Quote Originally Posted by susejunky View Post
    ... So i guess the problem is (as already supposed in post #19 by fkrueger) somehow related to iwlwifi ...
    I just tried the workaround described at

    https://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=1180344#c16

    Now Kernel 5.10.1 boots fine on my machine and i can't see any further problems so far.

    Regards

    susejunky

  8. #38
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    UK
    Posts
    799

    Default Re: Kernel 5.10.1 problems?

    Quote Originally Posted by susejunky View Post
    I just tried the workaround described at

    https://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=1180344#c16

    Now Kernel 5.10.1 boots fine on my machine and i can't see any further problems so far.

    Regards

    susejunky
    Well I thought in for a penny in for a pound I might as well try that, and it worked - my desktop now boots with kernel 5.10.1.

    Stuart

  9. #39
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Stoney Stanton - England
    Posts
    1,176

    Default Re: Kernel 5.10.1 problems?

    The above worked for me too.

  10. #40

    Default Re: Kernel 5.10.1 problems?

    [QUOTE=broadstairs;2991304]I just tried the workaround described at

    https://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=1180344#c16

    Now Kernel 5.10.1 boots fine on my machine and i can't see any further problems so far.
    /QUOTE]

    I was about to say the same thing. I was snooping around for something else and found this too. I added that, powered down and booted 3 times (for good luck) and I run kernel 5.10.1 too.

    Dare I say that @broadstairs kindly pointed us to a "fix"? Thanks!!

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •