Results 1 to 8 of 8

Thread: Wifi does not work after installation

  1. #1
    Join Date
    Dec 2020
    Location
    Sweden
    Posts
    6

    Default Wifi does not work after installation

    I was going to test Opensuse. After installation, there is no Wifi.
    Right now I am running Lan on my Laptop but want the wifi to work.


    Sends with a Print

    Thanks in advance for the help

    pata


    Code:
    patrick@localhost:~> /sbin/lspci -nnk |grep -iA3 net 
    08:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Inc. and subsidiaries BCM43142 802.11b/g/n 
    [14e4:4365] (rev 01) 
            DeviceName: Broadcom BCM43142 802.11bgn 1x1 WiFi Adapter + BT 4.0 combo adapter 
            Subsystem: Hewlett-Packard Company Device [103c:2230] 
    09:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL810xE PCI Expres
    s Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 08) 
            DeviceName: Realtek PCIe FE Family Controller 
            Subsystem: Hewlett-Packard Company Device [103c:2281] 
            Kernel driver in use: r8169 
    patrick@localhost:~> 
    
    
    

  2. #2
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sauerland
    Posts
    5,326

    Default AW: Wifi does not work after installation

    Please English.

    Connect with LAN to Internet, enable the Packman Repo and install broadcom-wl and broadcom-wl-kmp-default:
    As root:
    Code:
    zypper ar -f -p 25 http://packman.inode.at/suse/openSUSE_Tumbleweed/ packman
    Code:
    zypper install broadcom-wl broadcom-wl-kmp-default
    Also install the Codecs, see the multimedia subforum.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    22,621
    Blog Entries
    1

    Default Re: Wifi does not work after installation

    No wifi driver loaded. You'll need the wl driver. (Install broadcom-wl and broadcom-wl-kmp-default packages from packman repo.)
    openSUSE Leap 15.2; KDE Plasma 5

  4. #4
    Join Date
    Dec 2020
    Location
    Sweden
    Posts
    6

    Default Re: Wifi does not work after installation

    Unfortunately, it does not work. Gets a lot of errors ... Sends with the outcome in the terminal







    Code:
    patrick@localhost:~> sudo zypper install broadcom-wl broadcom-wl-kmp-default 
    [sudo] lösenord för root:  
    Hämtar metadata för förrådet "openSUSE:Tumbleweed" ..............................................................[fel] 
    Förrådet "openSUSE:Tumbleweed" är ogiltigt.
    [https-download.opensuse.org-0a6ee3af|https://download.opensuse.org/repositories/openSUSE:/Tumbleweed/dod_debug/] Gilt
    ig metadata hittades inte på specificerad URL
    Historik:
     - [https-download.opensuse.org-0a6ee3af|https://download.opensuse.org/repositories/openSUSE:/Tumbleweed/dod_debug/] R
    epository type can't be determined.
    
    Kontrollera att URI:er som har definierats för förrådet pekar på ett giltigt förråd. 
    Varning: Förrådet openSUSE:Tumbleweed ignoreras på grund av felet ovan. 
    Hämtar metadata för förrådet "openSUSE:Factory" .................................................................[fel] 
    Förrådet "openSUSE:Factory" är ogiltigt.
    [https-download.opensuse.org-13815c8a|https://download.opensuse.org/repositories/openSUSE:/Factory/ports/] Giltig meta
    data hittades inte på specificerad URL
    Historik:
     - [https-download.opensuse.org-13815c8a|https://download.opensuse.org/repositories/openSUSE:/Factory/ports/] Reposito
    ry type can't be determined.
    
    
    

  5. #5
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sauerland
    Posts
    5,326

    Default AW: Wifi does not work after installation

    Please use:
    Code:
    LANG=C zypper in broadcom-wl broadcom-wl-kmp-default
    To get an English output.

    Also poste:
    Code:
    LANG=C zypper lr -d

  6. #6
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sauerland
    Posts
    5,326

    Default AW: Wifi does not work after installation

    Another Question:
    Is this an PC or raspi or what?
    Because:
    [https-download.opensuse.org-13815c8a|https://download.opensuse.org/reposi...SUSE:/Factory/ports/]

  7. #7
    Join Date
    Dec 2020
    Location
    Sweden
    Posts
    6

    Default Re: Wifi does not work after installation

    I have to thank you for your help. Has made it work now mvh Pata

    Code:
    patrick@localhost:~> sudo LANG=C zypper in broadcom-wl broadcom-wl-kmp-default
    [sudo] lösenord för root: 
    Retrieving repository 'packman' metadata -------------------------------------------[\]
    
    New repository or package signing key received:
    
      Repository:       packman
      Key Name:         PackMan Project (signing key) <packman@links2linux.de>
      Key Fingerprint:  F8875B88 0D518B6B 8C530D13 45A1D067 1ABD1AFB
      Key Created:      Tue Sep 16 00:18:00 2014
      Key Expires:      Fri Sep 13 00:17:21 2024
      Rpm Name:         gpg-pubkey-1abd1afb-54176598
    
    
    Do you want to reject the key, trust temporarily, or trust always? [r/t/a/?] (r): t
    Retrieving repository 'packman' metadata ........................................[done]
    Building repository 'packman' cache .............................................[done]
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    Resolving package dependencies...
    
    The following 2 NEW packages are going to be installed:
      broadcom-wl broadcom-wl-kmp-default
    
    2 new packages to install.
    Overall download size: 1.6 MiB. Already cached: 0 B. After the operation, additional
    7.2 MiB will be used.
    Continue? [y/n/v/...? shows all options] (y): y
    Retrieving package broadcom-wl-kmp-default-6.30.223.271_k5.9.14_1-14.5.x86_64
                                                      (1/2),   1.6 MiB (  7.2 MiB unpacked)
    Retrieving: broadcom-wl-kmp-default-6.30.223.271_k5.9.14_1-14.5.x86_64.rpm ......[done]
    Retrieving package broadcom-wl-6.30.223.271-14.5.x86_64
                                                      (2/2),  14.2 KiB ( 13.3 KiB unpacked)
    Retrieving: broadcom-wl-6.30.223.271-14.5.x86_64.rpm ............................[done]
    
    Checking for file conflicts: ....................................................[done]
    (1/2) Installing: broadcom-wl-kmp-default-6.30.223.271_k5.9.14_1-14.5.x86_64 ....[done]
    Additional rpm output:
    warning: /var/cache/zypp/packages/packman/Essentials/x86_64/broadcom-wl-kmp-default-6.30.223.271_k5.9.14_1-14.5.x86_64.rpm: Header V4 RSA/SHA1 Signature, key ID 1abd1afb: NOKEY
    
    
    (2/2) Installing: broadcom-wl-6.30.223.271-14.5.x86_64 ..........................[done]
    Additional rpm output:
    warning: /var/cache/zypp/packages/packman/Essentials/x86_64/broadcom-wl-6.30.223.271-14.5.x86_64.rpm: Header V4 RSA/SHA1 Signature, key ID 1abd1afb: NOKEY
    
    
    Executing %posttrans scripts ....................................................[done]
    patrick@localhost:~>

  8. #8
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sauerland
    Posts
    5,326

    Default AW: Wifi does not work after installation

    Please post:
    Code:
    LANG=C zypper lr -d
    Do you want to reject the key, trust temporarily, or trust always? [r/t/a/?] (r): t
    You should trust always.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •