Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: Improve old film sound

  1. #11
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Mexico and Sweden
    Posts
    1,501

    Default Re: Improve old film sound

    Success! The Windows version runs under Wine, so I can move on towards my goal. Thanks to all.

  2. #12
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sauerland
    Posts
    5,000

    Default AW: Improve old film sound

    Success! The Windows version runs under Wine, so I can move on towards my goal. Thanks to all.
    The Packman version should also start with:
    Code:
    avidemux3_qt5
    You have not understand, what about the TAB key......

    But you can install avidemux3-qt5 and after installation you can look in the yast install Software, which files are inside.

    Or with rpm (but only as root)
    Code:
    linux64:~ # rpm -ql avidemux3-qt5
    /usr/bin/avidemux3_jobs_qt5
    /usr/bin/avidemux3_qt5
    /usr/bin/vsProxy_gui_qt5
    /usr/lib64/ADM_plugins6/shaderDemo
    /usr/lib64/ADM_plugins6/shaderDemo/1
    /usr/lib64/ADM_plugins6/shaderDemo/1/bump.shader
    /usr/lib64/ADM_plugins6/shaderDemo/1/lightning.shader
    /usr/lib64/ADM_plugins6/shaderDemo/1/ripple.shader
    /usr/lib64/ADM_plugins6/shaderDemo/1/zigzag.shader
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoEncoders/qt5
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoEncoders/qt5/libADM_ve_x264_QT5.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoEncoders/qt5/libADM_ve_x265_QT5.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_HueQT5.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_asharpQT5.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_blackenBordersQT5.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_chromaShiftQT5.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_contrastQT5.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_cropQT5.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_eq2QT5.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_glBenchmark.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_glResize.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_logoQT5.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_mpdelogoQT5.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_msharpenQT5.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_rotateGlFrag2.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_sampleGlFrag2.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_sampleGlVertex.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_shaderLoaderGl.so
    /usr/lib64/ADM_plugins6/videoFilters/qt5/libADM_vf_swscaleResizeQT5.so
    /usr/lib64/libADM_UIQT56.so
    /usr/lib64/libADM_openGLQT56.so
    /usr/lib64/libADM_render6_QT5.so
    /usr/share/applications/org.avidemux.Avidemux.desktop
    /usr/share/icons/hicolor/128x128/apps/org.avidemux.Avidemux.png
    /usr/share/metainfo/org.avidemux.Avidemux.appdata.xml
    linux64:~ #
    Mostly the executable file is in /usr/bin.

  3. #13
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Mexico and Sweden
    Posts
    1,501

    Default Re: AW: Improve old film sound

    Quote Originally Posted by Sauerland View Post
    The Packman version should also start with:
    Code:
    avidemux3_qt5
    Alright I will try one more time. In logical order.

    Code:
     ion@localhost:~> avidemux3_qt5
    If 'avidemux3_qt5' is not a typo you can use command-not-found to lookup the package that contains it, like this:
        cnf avidemux3_qt5
    ion@localhost:~>
    That's because it's not installed, O.K.?

    Now...as root...

    Code:
     localhost:/home/ion # zypper in avidemux3_qt5
    Retrieving repository 'Main Update Repository' metadata .............................[done]
    Building repository 'Main Update Repository' cache ..................................[done]
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'avidemux3_qt5' not found in package names. Trying capabilities.
    No provider of 'avidemux3_qt5' found.
    Resolving package dependencies...
    
    
    Nothing to do.
    Now just to make sure that packman is enabled.

    Code:
     localhost:/home/ion # zypper lr
    Repository priorities are without effect. All enabled repositories share the same priority.
    
    
    #  | Alias                  | Name                        | Enabled | GPG Check | Refresh
    ---+------------------------+-----------------------------+---------+-----------+--------
     1 | Sauerland-update       | Sauerland-update            | Yes     | (r ) Yes  | Yes
     2 | brave-browser          | brave-browser               | Yes     | (r ) Yes  | No
     3 | multimedia-apps-x86_64 | multimedia-apps-x86_64      | Yes     | (r ) Yes  | No
     4 | openSUSE-Leap-15.2-1   | openSUSE-Leap-15.2-1        | Yes     | (r ) Yes  | Yes
     5 | packman                | packman                     | Yes     | (r ) Yes  | Yes
     6 | repo-non-oss           | Non-OSS Repository          | Yes     | (r ) Yes  | Yes
     7 | repo-oss               | Main Repository             | Yes     | (r ) Yes  | Yes
     8 | repo-update            | Main Update Repository      | Yes     | (r ) Yes  | Yes
     9 | repo-update-non-oss    | Update Repository (Non-Oss) | Yes     | (r ) Yes  | Yes
    10 | vivaldi                | vivaldi                     | Yes     | (r ) Yes  | Yes
    localhost:/home/ion #
    But wait a minute, Zypper is ONLY accessing

    Code:
     Retrieving repository 'Main Update Repository' metadata .............................[done]
    So that means it can't find avidemux3_qt5 in packman. How do I tell zypper to look for it in Packman? Well the man file refers to option -r [name} or --repo [name] but when tried

    Code:
     zypper --repo packman in avidemux3_qt5
    and

    Code:
     zypper in avidemux3_qt5 --repo packman
    they both failed.

  4. #14
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    San Francisco
    Posts
    486

    Default Re: AW: Improve old film sound

    Quote Originally Posted by ionmich View Post
    Alright I will try one more time. In logical order.

    Code:
     ion@localhost:~> avidemux3_qt5
    If 'avidemux3_qt5' is not a typo you can use command-not-found to lookup the package that contains it, like this:
        cnf avidemux3_qt5
    ion@localhost:~>
    The package name is
    Code:
      avidemux3-qt5
    with a dash, not an underscore.
    Howard
    ThinkPads 310ED, 600E, T23, X41, X60, T61, X201, E550, X390

  5. #15
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    San Francisco
    Posts
    486

    Default Re: AW: Improve old film sound

    Quote Originally Posted by crmrhm View Post
    The package name is
    Code:
      avidemux3-qt5
    with a dash, not an underscore.
    That is the package name in the Packman repository for installation, as shown in YaST. Once installed, the cli command to start it is
    Code:
    avidemux3_qt5
    with an underscore, as in:
    Code:
    howard@localhost:~> avidemux3_qt5
    Directory /home/howard/.avidemux3/ exists.Good.
    Using /home/howard/.avidemux3/ as base directory for prefs, jobs, etc.
    *************************
      Avidemux v2.7.6
    *************************
     http://www.avidemux.org
     Code      : Mean, JSC, Grant Pedersen,eumagga0x2a
     GFX       : Nestor Di, nestordi@augcyl.org
     Design    : Jakub Misak
     FreeBSD   : Anish Mistry, amistry@am-productions.biz
     Audio     : Mihail Zenkov
     Mac OS X  : Kuisathaverat, Harry van der Wolf
     Win32     : Grant Pedersen
    
    Compiler: GCC 7.5.0
    Build Target: Linux (x86-64)
    User Interface: Qt (5.12.7)
    
    Large file available: 1 offset
    Time: Mon Oct 12 19:43:53 2020
    
    0: avidemux3_qt5
    .
    .
    .
    lots of lines of text
    .
    .
    .19:44:03 Call terminate!!!
    --End of cleanup--
    
    Images stat:
    ___________
    Max memory consumed (MB)     : 0
    Current memory consumed (MB) : 0
    Max image used               : 3
    Cur image used               : 0
     [ADM_ExitCleanup] 02:44:03-340  
    Goodbye...
    
     [~myQApplication] 02:44:03-340  cleaning VDPAU...
     [~myQApplication] 02:44:03-340  Exiting app
     [save] 02:44:03-344  Saving prefs to /home/howard/.avidemux3/config3.tmp
     [destroy] 02:44:03-344  Destroying preview
    Normal exit
     [uninstallSigHandler] 02:44:03-344  Removing signal handler
     [abortExitHandler] 02:44:03-344  already done, nothing to do
    howard@localhost:~> avidemux3_qt5
    Howard
    ThinkPads 310ED, 600E, T23, X41, X60, T61, X201, E550, X390

  6. #16
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    12,859
    Blog Entries
    2

    Default Re: Improve old film sound

    FYI - Finding files...
    Although it looks like you've discovered several methods already on your own.

    https://en.opensuse.org/User:Tsu2/Mi...s_Dependencies

    TSU
    Beginner Wiki Quickstart - https://en.opensuse.org/User:Tsu2/Quickstart_Wiki
    Solved a problem recently? Create a wiki page for future personal reference!
    Learn something new?
    Attended a computing event?
    Post and Share!

  7. #17
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Mexico and Sweden
    Posts
    1,501

    Default Re: AW: Improve old film sound

    Quote Originally Posted by crmrhm View Post
    The package name is
    Code:
      avidemux3-qt5
    with a dash, not an underscore.
    Thank you! I'm on the way to the optometrist!

  8. #18
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sauerland
    Posts
    5,000

    Default AW: Improve old film sound

    The problem is, why they use avidemux3-qt5 for the packaname, but avidemux3_qt5 for the name of the program inside the package......

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •