Results 1 to 4 of 4

Thread: no menu available after update

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Angers, France
    Posts
    241

    Default no menu available after update

    Hi
    I can't start menu after updating from 15.1 to 15.2

    I got this error message
    Code:
     Erreur du chargement du fichier QML : file:///usr/share/plasma/plasmoids/org.kde.plasma.kickoff/contents/ui/Kickoff.qml:31:1: module "org.kde.plasma.private.kicker" is not installed
    any idea ?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    14,047
    Blog Entries
    3

    Default Re: no menu available after update

    It is hard to know what went wrong.

    I did a clean install of 15.2, then restore "/home" from what it was in 15.1. And that file is here on my system.

    Using Yast Software Management, I searched for "Kickoff.qml" after checking the "file list" box for the search attributes to use. And, it came up with the package "plasma5-desktop". Is that package installed on your system? You might try:
    Code:
    zypper install plasma5-desktop
    If you happen to have disabled following recommends, you could have ended with a very incomplete upgrade.
    openSUSE Leap 15.2; KDE Plasma 5.18.5;

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Angers, France
    Posts
    241

    Default Re: no menu available after update

    Hi thank's for your answer
    I did a lot of things finded on web

    like sudo apt install plasma5-desktop
    like zypper install ..

    I know if i install instead of update , i will have a clean and a desktop without problems, i did that once , but in this case i will lose all my http conf and hhtp files !! i use my PC for testing http site for some friends of my

    best regards

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Angers, France
    Posts
    241

    Default Re: no menu available after update

    I have install leap 15.2 without formating my partition because i did'nt want to loose teh web files and programs

    after that no more problems , the menu start is avalible, all modules in yast2 running so it confirm the script update has a problem

    best regards

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •