Results 1 to 5 of 5

Thread: Recent update zapped all audio devices for user:me

  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Cardiff, Wales
    Posts
    27

    Unhappy Recent update zapped all audio devices for user:me

    Hi,
    After a recent update, I found that I appeared to have no audio devices (kde plasma). Naturally, I did all the obvious system level things, to no avail, so I bit the bullet, and reinstalled the OS, because I'm about as smart as a brick. Hooray! I have audio on a default kde desktop. Remounted my old 'home' partition so I got all my desktop settings back, and, yep, you guessed it, no audio devices visible.

    'Oh Dear, that's a little disappointing' I said, or words to that effect, and wondered what to do next.

    I'm still wondering.

    1. Does anyone know of away a recent update might have interacted with my KDE settings so I could no longer see audio devices?
    2. Does anyone have an idea how I should approach debugging this?
    3. Should I be posting this in another forum instead?


  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,844
    Blog Entries
    14

    Default Re: Recent update zapped all audio devices for user:me

    To begin with, this subforum is OK.

    Are the devices visible but unavailable, or don't they show up at all ?

    If you have not done so already, install pavucontrol and run that. It allows you to pick the default devices for output / input
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Cardiff, Wales
    Posts
    27

    Default Re: Recent update zapped all audio devices for user:me

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post

    Are the devices visible but unavailable, or don't they show up at all ?
    Vanished: no sign of them whatsoever.

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    If you have not done so already, install pavucontrol and run that. It allows you to pick the default devices for output / input
    Will do.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Cardiff, Wales
    Posts
    27

    Default Re: Recent update zapped all audio devices for user:me

    Quote Originally Posted by hardcode57 View Post

    Will do.
    Did.

    Couldn't connect to pulse audio. I took this as a clue, renamed ~/.config/pulse to get a default one written, and restarted my session. All is automagically better!

    I'll compare the new and old dirs when I'm in a better state of mind.

    I guess this teaches me that (2 beers + stress) = (many beers in happier times)

    Thanks for your help

  5. #5

    Default Re: Recent update zapped all audio devices for user:me

    Quote Originally Posted by hardcode57 View Post
    Did.

    Couldn't connect to pulse audio. I took this as a clue, renamed ~/.config/pulse to get a default one written, and restarted my session. All is automagically better!

    I'll compare the new and old dirs when I'm in a better state of mind.

    I guess this teaches me that (2 beers + stress) = (many beers in happier times)

    Thanks for your help
    This just happened to me with the most recent Tumbleweed update. Renamed ~/.config/pulse, restarted and I was back in business. Thank you.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •