Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: Vraagje bepaald niet acuut. (Plymouth gerelateerd,…. denk ik.)

  1. #11
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,431
    Blog Entries
    14

    Default Re: Vraagje bepaald niet acuut. (Plymouth gerelateerd,…. denk ik.)

    Dit is wat ik heb, met 'normaal' werkende plymouth* pakketten:
    Code:
    knurpht@Knurpht-HP:~> rpm -qa | grep plymouth
    plymouth-theme-bgrt-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.noarch
    plymouth-branding-openSUSE-84.87.20191004-3.6.noarch
    plymouth-theme-spinner-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.noarch
    plymouth-plugin-label-ft-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-plugin-label-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-scripts-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-plugin-two-step-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-dracut-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    knurpht@Knurpht-HP:~>
    Meer heb je dus niet nodig. Die jij vermeldt staat er niet tussen, dus die zou ik 's deïnstalleren, dan rebooten en kijken of 't fenomeen weg is,
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  2. #12
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Somwhere in the lowlands
    Posts
    76

    Default Re: Vraagje bepaald niet acuut. (Plymouth gerelateerd,…. denk ik.)

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Dit is wat ik heb, met 'normaal' werkende plymouth* pakketten:
    Code:
    knurpht@Knurpht-HP:~> rpm -qa | grep plymouth
    plymouth-theme-bgrt-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.noarch
    plymouth-branding-openSUSE-84.87.20191004-3.6.noarch
    plymouth-theme-spinner-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.noarch
    plymouth-plugin-label-ft-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-plugin-label-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-scripts-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-plugin-two-step-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-dracut-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    knurpht@Knurpht-HP:~>
    Meer heb je dus niet nodig. Die jij vermeldt staat er niet tussen, dus die zou ik 's deïnstalleren, dan rebooten en kijken of 't fenomeen weg is,

    Ik heb verwijderd als volgt:

    Code:
    admin@localhost:~> sudo zypper rm plymouth-plugin-script-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    [sudo] wachtwoord voor root: 
    Lezen van geïnstalleerde pakketten...
    Pakketafhankelijkheden oplossen...
    
    Het volgende pakket zal worden VERWIJDERD:
      plymouth-plugin-script
    
    1 te verwijderen pakket.
    Na de bewerking zal 83,6 KiB worden vrijgemaakt.
    Doorgaan? [j/n/v/...? alle opties tonen] (j): j
    (1/1) Verwijderen van plymouth-plugin-script-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64 ....................................[gereed]
    Daarna een reboot ...

    Helaas geen verandering.
    Zelfde resultaat DELL logo nog steeds als eerste 5-6 sec in beeld

    Check zie hieronder. Ziet er nu hetzelfde uit als in mijn systemen.

    Code:
    admin@localhost:~> rpm -qa | grep plymouth
    plymouth-branding-openSUSE-84.87.20191004-3.6.noarch
    plymouth-plugin-label-ft-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-scripts-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-theme-bgrt-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.noarch
    plymouth-plugin-label-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-dracut-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-plugin-two-step-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    plymouth-theme-spinner-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.noarch
    plymouth-0.9.5+git20190908+3abfab2-2.1.x86_64
    admin@localhost:~>
    Dell Lattitude E7250 16GB DDR3l RAM(project for the moment)
    Lenovo T460s i7 20GB DDR4 RAM (my work horse)
    Lenovo T460s i5 20GB DDR4 RAM
    Lenovo T450s i5 20GB DDR3l RAM
    Dell E4200 on Linux Subgraph (just for fun old Dual Core lightweight 4GB RAM)

  3. #13
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,431
    Blog Entries
    14

    Default Re: Vraagje bepaald niet acuut. (Plymouth gerelateerd,…. denk ik.)

    En dit, ook hetzelfde ?
    Code:
    knurpht@Knurpht-HP:/etc/plymouth> cat plymouthd.conf 
    # Distribution defaults. Changes to this file will get overwritten during
    # upgrades.
    [Daemon]
    Theme=bgrt
    ShowDelay=0
    DeviceTimeout=8
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  4. #14
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Somwhere in the lowlands
    Posts
    76

    Default Re: Vraagje bepaald niet acuut. (Plymouth gerelateerd,…. denk ik.)

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    En dit, ook hetzelfde ?
    Code:
    knurpht@Knurpht-HP:/etc/plymouth> cat plymouthd.conf 
    # Distribution defaults. Changes to this file will get overwritten during
    # upgrades.
    [Daemon]
    Theme=bgrt
    ShowDelay=0
    DeviceTimeout=8
    Hi Knurpht;

    Het volgende gedaan:

    Code:
    admin@localhost:~> cd /etc/plymouth
    admin@localhost:/etc/plymouth> cat plymouthd.conf
    # Distribution defaults. Changes to this file will get overwritten during
    # upgrades.
    [Daemon]
    Theme=bgrt
    ShowDelay=0
    DeviceTimeout=8
    admin@localhost:/etc/plymouth>
    Geen veranderingen, behalve dat het erop lijkt dat DELL logo nu nog langer zo'n 10 sec in beeld is voordat ik de boot tekst in beeld krijg.
    Verder loopt het systeem echt super.
    Ik vind het zo raar dat het DELL logo na de rm en opnieuw in van plymoth nu voor de boottekst in beeld is, terwijl dat daarvoor nooit zo was en op mijn andere systemen ook niet zo is.

    De UEFI/BIOS heb ik ook doorgelopen en daar is geen instelling te vinden die dat aanstuurt.
    Dell Lattitude E7250 16GB DDR3l RAM(project for the moment)
    Lenovo T460s i7 20GB DDR4 RAM (my work horse)
    Lenovo T460s i5 20GB DDR4 RAM
    Lenovo T450s i5 20GB DDR3l RAM
    Dell E4200 on Linux Subgraph (just for fun old Dual Core lightweight 4GB RAM)

  5. #15
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Somwhere in the lowlands
    Posts
    76

    Default Re: Vraagje bepaald niet acuut. (Plymouth gerelateerd,…. denk ik.)

    Hi Knurpht

    Ik merket nog iets op:

    Als ik doe
    Code:
    systemd-analyze
    dan zie ik op dit syteem steevast:
    Code:
    Startup finished in 9.946s (firmware) + 1.047s (loader) + 2.528s (kernel) + 2.623s (initrd) + 17.174s (userspace) = 33.320s graphical.target reached after 17.158s in userspace
    Dus de waarden voor 'firmware', 'loader', 'kernel', 'initrd' en 'userspace' (bovenstaand is na een koude start. in geval van een herstart is firmware ongeveer 50% sneller).

    Op mijn andere systemen zie ik alleen de waarden voor 'kernel' 'intrd' en 'userspace', de waarden voor 'firmware' en 'loader' zie ik dan niet.

    Dit viel mij op. Geen idee of het er toe doet.
    Dell Lattitude E7250 16GB DDR3l RAM(project for the moment)
    Lenovo T460s i7 20GB DDR4 RAM (my work horse)
    Lenovo T460s i5 20GB DDR4 RAM
    Lenovo T450s i5 20GB DDR3l RAM
    Dell E4200 on Linux Subgraph (just for fun old Dual Core lightweight 4GB RAM)

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •